Касперски ще ръководи бизнеса си у нас от Киев

Дейността на Лаборатория Каксперски в Румъния и България ще бъде интегрирана в тази на регион Източна Европа

Дейността на Лаборатория Каксперски в Румъния и България ще бъде интегрирана в тази на регион Източна Европа

„Лаборатория Касперски” обяви промени в регионалната си структура, като дейността в Румъния и България ще бъде интегрирана в тази на регион Източна Европа, координирана пряко от Киев.

Пряката работа с местните дистрибутори е логична стъпка и най-добрият начин за работа с корпоративни клиенти, коментира Андрей Слободяник, управляващ директор на „Лаборатория Касперски” за Източна Европа. В сегмента индивидуални клиенти повечето от продуктите за потребителска защита се продават онлайн, уточни Слободяник.

Теодор Чимпоесу, досегашният мениджър на „Лаборатория Касперски” за Румъния и България, напуска компанията след 10-годишен мандат, като ще се съсредоточи върху лични проекти в областта на ИТ сигурността, международната търговия и бизнес анализа.

Букурещ запазва централното си място на световната карта на „Лаборатория Касперски”, като Глобалният екип за изследвания и анализ (GREAT) ще се управлява от Румъния. Негов ръководител ще бъде Костин Раю.

През 2013 г. компанията планира да разшири мащабите на научно-изследователската си лаборатория в Букурещ, като неин фокус ще бъде разработването на новаторски технологии за защита от зловреден софтуер и услуги по анализ на заплахите.

Коментари по темата: „Касперски ще ръководи бизнеса си у нас от Киев”

добавете коментар...

  1. Бънди

    Има 🙁
    правителствен шпионаж, инфраструкторни атаки и какво ли още не…

  2. User

    ПФуууу няма по-голяма зараза от софтуера разработван от самите антивирусни компании.

Коментар