ERP.BG спира поддръжката и отваря кода на InfoStar

infostar - ins

Потребителите на InfoStar ще могат и занапред да ползват и развиват системата, която става безплатна и с отворен код

Софтуерната компания ERP.BG прекрати поддръжката на системата InfoStar. Потребителите на софтуера ще могат да го използват и занапред, но не и да получават обновления от разработчика или помощ за решаване на технически проблеми, съобщиха от компанията.

Прекратяването на поддръжката на InfoStar влиза в сила две години след обявяване на продукта през 2011 г. и няма да важи за клиенти с фирмен/премиен абонамент, за които ще бъде осигурена поддръжка до края на годината.

ERP.BG ще концентрира усилията си в бъдеще върху системата EnterpriseOne, която отговаря напълно на изискванията за модерно бизнес решение. „Всички наши клиенти, използващи Infostar, които мигрират своя бизнес към EnterpriseOne до края на годината, ще запазят изцяло инвестициите си, направени в старата система, чиято стойност ще им бъде приспадната при закупуването на новата”, заяви Иван Аржентински, управляващ партньор на ERP.BG.

Клиентите, които изберат да използват InfoStar и занапред, ще могат да доразвиват системата, тъй като след датата на прекратяване на поддръжката тя ще бъде напълно безплатна и с отворен код. Това означава също, че те ще могат да заявяват неограничен брой допълнителни работни места, както и да ползват продукта за търговски и складови операции, но не и за счетоводни цели след указания срок, тъй като той няма да бъде актуализиран спрямо настъпили промени в законодателството.

До края на годината ERP.BG ще предостави безплатно ключове, а от началото на 2014 г. ще пусне системата за генериране на ключове. Същевременно, изходният код на InfoStar ще бъде открит, което ще позволи на всеки да доработва и променя решението.

Коментар