Windows 8.1 тръгва към производителите през август

Тами Релър обяви, че обновлението Windows 8.1 ще бъде доставено на производителите на РС през август

Тами Релър обяви, че обновлението Windows 8.1 ще бъде доставено на производителите на РС през август

Производителите на персонални компютри ще получат RTM версия на операционната система Windows 8.1 през август т.г., съобщи вицепрезидентът на Microsoft Тами Релър по време на конференцията Worldwide Partner Conference (WPC).

Изданието RTM (Release to Manufacturing) е фактически завършена версия, която предхожда финалния продукт за крайни потребители. Microsoft все още не е обявила кога ще пусне Windows 8.1 на масовия пазар.

Практиката на Microsoft от предишни години показва, че новата ОС може да се очаква през октомври. По думите не Релър, повечето нови Windows устройства в празничния сезон ще бъдат с версия 8.1.

Едно от основните подобрения в Windows 8.1 е връщането на бутона Старт. Потребителите пожелаха също възможност за зареждане на системата директно в класическия десктоп режим, заобикаляйки „плочковия” интерфейс.

Очаква се тези две промени да опростят използването на операционната система на настолни компютри и лаптопи без сензорни екрани. Освен това обновената ОС идва с вградена поддръжка на 3D принтери, усъвършенствана търсачка, поддръжка на екрани с висока резолюция и синхронизация при гледане на видео.

Така например, потребителят може да си пусне филм на своя таблет и да продължи гледането на друго място и на друго устройство, например геймърска конзола Xbox. В допълнение, Microsoft демонстрира на WPC приложение Reading List, поточна технология Miracast и търсене чрез интеграция със системата Bing.

Предварителна версия на Windows 8.1 е достъпна за сваляне от сайта на Microsoft или чрез магазина Windows Store на 13 езика. Главният изпълнителен директор Стив Балмър изтъква като предимство факта, че версия 8.1 отразява отзивите от потребители.

Windows 8 излезе през октомври 2012 г. През първата половин година от нейното появяване на пазара бяха продадени 20 милиона лиценза. За сравнение, Windows 7 се продаде в 100-милионен тираж през първите 6 месеца.

Същевременно, броят на приложенията в Windows Store превиши 100 хиляди след осем месеца от старта на каталога. Цели 18 месеца бяха необходими на Windows Phone, за да достигне същия брой мобилни приложения. Apple App Store постигна този резултат за 16 месеца, а Google Play Store – за 18 месеца.

Коментари по темата: „Windows 8.1 тръгва към производителите през август”

добавете коментар...

  1. Мартин

    start, Като не знаеш и не искаш да работиш с новия интерфейс – стой си с Win 7 ( а защо не е и с Win XP) Като ти трябва Старт Меню – има Start8 за тази работа и го докарва 1.1 този старт меню… толкова ли е трудно да се инсталира ? Аз бях на същото мнение като теб когато излезе Win 8 и един ден се хванах и разбрах как стоят нещата и видях че съм говорил пълни глупости… Сега научих интерфейса на Win 8 и като сложа по-стар Windows съм ги позабравил…

  2. start

    абе спрете да пишете тези глупости! едно квадратче долу в ляво не е старт бутон. до кога ще се пишат простотии? на нас не ни липсва картинката със знаменцето, а опциите вътре. а какво са “върнали”? обръща парцала, който е известен като МЕТРО екран – точно най-противното нещо за десктоп употреба

  3. Данчо

    Вирус 8.1 тръгва към производителите през август 🙂

Коментар