Стив Джобс с посмъртна награда „Легенда на Дисни”

Основателят на Apple Стив Джобс ще бъде отличен посмъртно с награда „Легенда на Дисни”, съобщиха организаторите на конференцията D23.

Стив Джобс става най-големият акционер в Уолт Дисни след покупката на Pixar Animation Studios през 2006 г. През същата година той се присъединява към борда на директорите на Дисни и остава ангажиран с компанията до смъртта си през 2011 г.

Основател на Apple и визионер, Стив Джобс предугаждаше бъдещите потребности на хората и промени света на компютърната електроника, се посочва в официалното съобщение.

„Легенда на Дисни” е учредена през 1987 г. и се присъжда на хора, които имат съществен принос в историята на компанията. Наградата се връчва всяка година на специална церемония.

Самата награда е дело на художника Андреа Фавили и представлява ръка на Мики Маус, която държи пръчка със звезда на края си. Всяка година наградата се изработва ръчно от бронз.

Ролята на Стив Джобс за развитието на Дисни беше недооценена, заради неговата ангажираност към Apple. Но всъщност Джобс оказва силно влияние върху стратегията на Дисни в областта на цифровите технологии.

Церемонията по награждаване тази година ще се състои на 10 август по време на конференцията D23 в изложбения комплекс Анахайм, Калифорния.

Коментар