Безжично зареждане, светещи бои на панаира в Пловдив

Нови индукционни бобини ще покаже Вюрт Електроник на панаира в Пловдив

Нови индукционни бобини ще покаже немската компания Вюрт Електроник на предстоящия панаир в Пловдив

Бобина за безжично зареждане, една от световните технологични новости, ще бъде показана на предстоящия Международен технически панаир, съобщиха организаторите.

Технологията осигурява захранване на всякакви мобилни устройства – телефони, медицинска апаратура, играчки, ако наблизо няма контакт. Новата бобина с двойно повишена производителност ще бъде представена от „Вюрт Електроник”, Германия.

Светещи в тъмното бои ще са сред хитовите експонати на техническия панаир. Подобни бои влизат за първи път на българския пазар. Този продукт дава много възможности на строители, архитекти и дизайнери, тъй като вече може да се рисува не само с цвят, а и със светлина, обясняват от фирма „Лукс Нокс”, която ще покаже изделието на украинската компания „Акмелайт”. С новите бои се правят светещи фасади, стени и художествени пана. Техният най-важен ефект обаче е сигурността, тъй като се използват в знаци, табели и маркировка.

Специализирана лампа за стимулиране на растения е една от европейските новости на ЕСЕН 2013. Тя се настройва в зависимост от типа на растението и етапа на неговото развитие и има до 3 пъти по-нисък разход на електроенергия в сравнение с халогенните и натриеви лампи. Уредът се използва в парници, лаборатории и в дома. Ще бъде представен от българската фирма „Интелигентни системи за сигурност”, която е включила в експозицията си и още една новост от европейски мащаб – промишлен LED осветител за различни видове помещения, даващ до 60% икономия на електроенергия и живот до 50 000 часа.

Изложители от 42 държави ще демонстрират новите тенденции в областта на инвестиционните стоки и технологии от 30 септември до 5 октомври 2013 г. в Международен панаир Пловдив. Предвидени са десет специализирани изложби, обхващащи 87 бранша на икономиката, вкл. „Инфотех” за информационни технологии.

Коментар