Смарт класна стая отвори врати в софийско училище

Образователните проекти на Samsung подготвят учениците за успешна кариера в един все по-дигатален свят, заяви Крис Чънг, изпълнителен директор на компанията в България

Образователните проекти на Samsung подготвят учениците за успешна кариера в един все по-дигатален свят, заяви Крис Чънг, изпълнителен директор на компанията в България

Първата по рода си Смарт класна стая – съвместен проект на Samsung и Джуниър Ачийвмънт България – бе открита днес в столичното 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри”. Образователният процес е изцяло дигитализиран, вкл. учебните материали, начина на преподаване и комуникация.

По своята същност този проект е революционен, защото пренася обучението на едно ново и различно ниво, базирано на изцяло на електронно съдържание, е-учебник и модерни средства за интерактивно обучение.

Класната стая в 23 СОУ „Жолио Кюри” разполага с 26 работни места, оборудвани с таблети Samsung Galaxy Note 10.1, сензорна е-дъска, телевизор и лаптоп. Дигитализирано е учебното съдържание по предприемачество за ученици от 10 до 12 клас.

Съдържанието се базира на програмите „Учебна компания“ и „Умения за успех“ на Джуниър Ачийвмънт България, които се прилагат в училища в цялата страна. Учениците ще развиват умения за създаване и управление на собствен учебен бизнес, придобивайки познания за това как функционира икономиката, както и умения за лидерство, работа в екип, презентиране, разрешаване на проблеми, водене на преговори, продажби, счетоводство, бизнес планиране и др.

Класната стая в 23 СОУ „Жолио Кюри” разполага с 26 работни места, оборудвани с таблети, сензорна е-дъска, телевизор и лаптоп

Класната стая в 23 СОУ „Жолио Кюри” разполага с 26 работни места, оборудвани с таблети, сензорна е-дъска, телевизор и лаптоп

В Смарт класната стая учениците от горните класове ще се обучават на иновативни устройства и ще имат достъп до интерактивно съдържание, полезно за тяхното професионално развитие, като се има предвид, че техническите умения вече стават задължителни при реализацията.

„През 2011 г. започнахме проекта Trends of Tomorrow – работим с ученици от гимназиалните класове и чрез различни програми и обучения подпомагаме техните първи стъпки за успешно кариерно развитие в свят, който става все по-дигитален”, заяви Крис Чънг, изпълнителен директор на Samsung България.

„Вратата, която отваряме днес пред учениците в това столично училище, е една нова възможност, която се надявам да развие техните познания и да им даде идеи в нови посоки, които един ден могат да променят света към по-добро”, допълни той.

Samsung развива подобни пилотни проекти в над 20 държави в целия свят. Съчетанието от иновативни устройства, мрежови и софтуерни решения за интерактивна образователна среда подготвя едни добре обучени млади хора, способни да отговорят на нуждите на бързо развиващата се ИТ еволюция, посочиха от компанията.

Идеята на организаторите е да продължат да развиват тази програма за откриване на подобни учебни стаи и в други градове, като следващият проект ще бъде реализиран до края на настоящата година.

Коментари по темата: „Смарт класна стая отвори врати в софийско училище”

добавете коментар...

  1. Валери

    Не е революционно, а постреволюционно, защото откога са тези технологии. Това трябваше да стане още преди 6-10 години. Направете образователна програма от 1 клас до 12 клас да използва тези технологии. Нямате си на представа, колко средства, ще се спестят на държавата и родителите. Увеличете спорта!, упражненията!!! и закалката!!!!! в учебната програма поне 3 пъти?. Трябват таблети с размер на А4 за писане и четене. Изоставаме доста с внедряването на модерни технологии в обучението, и самата система на обучение. Мислете малко по нестандартно и революционно, особено в МОН, ама…. Големите и проспериращи фирми търсят да назначават хора с нестандартно мислене. Точно такова, или подобно мислене трябва да развиват в нашето образование, защото такова се очертава бъдещето. А дано……няма време, а минута е много! Това, ще стане, но ние трябва да сме в първите редици, а не както е сега в последните. Толкова ли е трудно, но мисленето за някои е голям мъка и ……….

Коментар