Еxperian ще наеме още десетки разработчици у нас

„Талантливите български специалисти имат водеща роля в моделирането и разработването на ключови технологии и продукти на Experian”, заяви Стив Лейн, главен технически директор в Experian

„Талантливите български специалисти имат водеща роля в моделирането и разработването на ключови технологии и продукти на Experian, предназначени за бизнеси от различни индустрии”, заяви Стив Лейн, главен технически директор на компанията

Глобалният доставчик на аналитични решения, информация и маркетинг услуги Experian планира да удвои екипа си от разработчици в България, стана ясно на пресконференция днес. Към момента в офиса на компанията у нас работят 270 специалисти в 10 различни отдела, като разработчиците наброяват 60.

У нас се разработват ключови технологии на Experian. Тук е позициониран и екипът за осигуряване на качеството и автоматизираното тестване на софтуер, преди излизането му на пазара. Софийският офис извършва също стратегическа поддръжка на множество международни проекти.

С планираното разрастване на екипа от разработчици, българският R&D център ще стане най-голям в Decision Analytics дивизията на Experian, съобщи Стив Лейн, главен технически директор в Experian, по време на посещението си у нас. Наемането на софтуерни разработчици и QA специалисти ще стане през следващите 7 месеца.

Компанията търси високо квалифицирани специалисти за разработка на софтуер от ново поколение, който е от критично значение за бизнеса на клиентите, уточни Христо Хаджичонев, мениджър „Разработка и развитие на софтуер” в Experian България.

Приходите Еxperian за 2012 г. са в размер на 4,7 млрд. долара. В българския развоен център на компанията се работи по водещи продукти като Tallyman, Hunter, MDS и Power Curve, използвани от най-големите банки, финансови институции, кредитни бюра и корпорации, уточниха представителите на Experian.

Коментар