Facebook ще предугажда поведението ни

Facebook разработва нова технология, която ще позволи на социалната мрежа да разбира по-добре своите потребители. Проектът е секретен, но все пак технологичният директор на компанията Майк Шрьопфер повдигна леко завесата.

Новата технология стъпва на т.нар. „дълбоко машинно обучение” и използва изкуствена невронна мрежа за обработка на данни, предаде Technology Review. Системата може да разпознава обекти в снимки, а също така – емоции и събития, дори ако потребителят не говори открито за тях.

Facebook се надява, че подобна технология ще й позволи да предсказва поведението на потребителите, които редовно публикуват в социалната мрежа информация за своя живот. Крайната цел, разбира се, е по-качествено таргетиране на рекламата.

Дълбокото машинно обучение може да намери приложение и при сортиране на снимките, които потребителите поместват в своите акаунти, допълва Майк Шрьопфер. В момента ежемесечната аудитория на Facebook възлиза на около 1,15 милиарда души.

Коментари по темата: „Facebook ще предугажда поведението ни”

добавете коментар...

  1. KvoTeGreeImetoMI

    ako nemash FB go duhat

  2. lightness

    Е вече от лицевата книга ще предугаждат даже кога ми се е припикало…

    ЕВАЛА…

  3. AntraX

    “разбира се, е по-качествено таргетиране на рекламата”….. Да мерси,ще се ровите в живота и личните ми работи само и само да можете след тва да ми наспамите профила с ненужна реклама.Мерси и че ще помогнете на службите да даржат повече от 1милярд души под контрол като домашни любимци!

Коментар