Базова станция се побира в човешка длан

Ericsson Radio Dot System тежи 300 грама и осигурява мобилен широколентов достъп в затворени пространства

Ericsson Radio Dot System тежи 300 грама и осигурява мобилен широколентов достъп в затворени пространства

Ericsson създаде базова станция, която може да се побере в човешка длан, но предоставя покритие за много хора. Авангардното решение с формата на диск, наречено Ericsson Radio Dot System, осигурява мобилен широколентов достъп и гласови услуги в затворени пространства.

Вътрешността на сградите е предизвикателство за мобилните оператори по отношение на комплексността и непрекъснатостта на услугите. Съществуващите решения за сгради са създадени да предоставят предимно покритие на гласови услуги и не могат да посрещнат растящата нужда от капацитет, който да обслужва приложенията. Осигуряването на покритие на основните части на сградите е предизвикателство по ред причини, като високи цени и ограничени възможности.

Ericsson Radio Dot System тежи 300 грама и е резултат от двугодишни изследвания и развитие, като обединява в себе си 14 патента. Устройството използва иновативна антена или „точка“, която доставя мобилен широколентов достъп. Продуктът обслужва различен тип потребители в средно големи и големи локации на закрито и е предназначен за операторите, доставящи цялостни решения за закрити пространства.

„Точките“ са свързани и захранени чрез стандартни интернет LAN кабели (категория 5/6/7). Radio Dot System притежава същите характеристики, с които разполагат и макро базовите станции на Ericsson. Въвеждането в експлоатация и обновяването са извършват лесно при нужда от повече капацитет и покритие.

Radio Dot System се интегрира с продуктите от безжичното портфолио на Ericsson, активирайки характеристики като управление на трафик в реално време през двата типа мрежи Wi-Fi и 3GPP.

Продуктът вече е обект на интерес от страна на мобилните оператори в САЩ, вкл. AT&T. Продуктът ще бъде на пазара в края на 2014 г., съобщи Ericsson.

Коментар