Facebook вече работи по-бързо в 2G мрежи

Facebook се погрижи потребителите на 2G мобилни мрежи да ползват по-комфортно социалната мрежа

Facebook се погрижи потребителите на 2G мобилни мрежи да ползват по-комфортно социалната мрежа

Повечето приложения работят твърде бавно при мобилен интернет от второ поколение (2G). Това важи с пълна сила и за популярната социална мрежа Facebook. Но екипът на Марк Зукърбърг иска да подобри нещата, въвеждайки редица оптимизации за работа на Facebook в 2G мрежи.

Промените касаят на първо място лентата с новини – тя вече работи по-бързо, когато потребителят е в зона с бавен достъп до интернет. В зависимост от нивото на сигнала, системата автоматично определя какво съдържание да зарежда и показва най-напред на екрана на телефона.

Така например, с приоритет се показват връзки и текстове, докато видеото се игнорира. Освен това, когато потребителят преглежда лентата с новини, зареждането на следващи постове и снимки се извършва във фонов режим, което осигурява по-плавно превъртане.

В допълнение, Facebook се отказва от използване на формата за изображения JPEG в полза на Progressive JPEG. Това означава, че в процеса на зареждане снимките се показват в ниска резолюция, което е по-добре отколкото пуст екран за дълго време.

В началото на годината тази технология беше реализирана в iOS версията на Facebook, а сега Progressive JPEG се поддържа и от приложението на Facebook за  Android.

Коментари по темата: „Facebook вече работи по-бързо в 2G мрежи”

добавете коментар...

  1. G

    Ти, неграмотен нещастник. Марш от интернет пространството!

  2. john LII

    ne me interesuva tozi sait, kagete ne6to za linuks-org.bg

Коментар