Компактна камера Light L16 достигна 52MP

Light L16 е компактна и лека фотокамера, която не отстъпва по качество на огледалните апарати

Light L16 е компактна и лека фотокамера, която не отстъпва по качество на огледалните апарати

Калифорнийският стартъп Light показа първия си продукт – компактна фотокамера Light L16 с невероятната резолюция от 52 мегапиксела (MP). Камерата има 16 обектива, всеки от които със собствена светочувствителна матрица.

Снимането се извършва на всички 16 матрици едновременно, а след това чрез вградения процесор изображенията от сензорите се комбинират в една снимка с максимална резолюция 52MP. Целта на Light е била да създаде камера, която снима не по-лошо от огледалните фотоапарати, но същевременно да е компактна и лека.

Огледалните фотокамери не са удобни за постоянно носене, тъй като са големи и тежки, а камерите на смартфоните, както и съществуващите компактни апарати не предлагат същото високо качество. Това подтиква Light да създаде уникална компактна камера, която не отстъпва на огледалните апарати.

Освен това Light L16 е напълно самостоятелно устройство – тя обединява функции на снимане, редактиране (предвиден е голям сензорен дисплей) и публикуване в социални мрежи без използване на компютър.

Light L16 ще се появи първо на пазара в САЩ през втората половина на 2016 г. на цена от 1700 долара. При поръчки до 6 ноември тази година цената на камерата е 1300 долара.

Коментари по темата: „Компактна камера Light L16 достигна 52MP”

добавете коментар...

  1. -_-

    Имам подозрението, че няма да имат желания пазарен успех. Не, че се съмнявам в постигнатото. Просто целевата аудитория не е кой знае колко голяма.

Коментар