Телерик отвори офис в Силициевата долина

На конференцията DevReach в София Телерик обяви откриването на собствен офис в Пало Алто, Калифорния

На конференцията DevReach в София Телерик обяви откриването на собствен офис в Пало Алто, Калифорния

Софтуерният разработчик Телерик отвори офис в Пало Алто, Калифорния, стана ясно днес на технологичната конференция DevReаch 2013 в София.

С официалното си стъпване в Силициевата долина, Телерик цели да стане ключов играч в местната екосистема, отбеляза Светозар Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на Телерик АД.

През следващите седмици компанията ще стартира в Пало Алто акселератор „Mach 5 Accelerator”, насочен към млади компании, разработчици на уеб и мобилни приложения с HTML5.

Участниците в акселератора, спонсориран от Телерик, ще могат да ползват ресурсите на компанията – като например да работят в офиса й в Пало Алто и да черпят опит за управлението на бизнеса директно от мениджмънта на Телерик, да получат финансова, технологична и маркетинг подкрепа при създаване и пускане на пазара на техните мобилни приложения.

Телерик доставя на клиенти по целия свят инструменти и решения за разработка и анализ на междуплатформени и мобилни приложения. В компанията работят над 800 специалисти в 11 офиса по света, а клиентите й са над 100 хиляди, вкл. повечето от компаниите във Fortune 2000.

Коментар