Nikon Df – качествена цифрова камера в ретро стил

Дизайнът на Nikon Df е вдъхновен от класическите филмови камери

Дизайнът на Nikon Df е вдъхновен от класическите филмови камери

Nikon обяви официално новата си камера в ретро стил – Nikon Df. Дизайнът на устройството е вдъхновен от класическите филмови камери (F, F3 и FM/FE), но „под капака” са вградени последните цифрови достижения на DSLR флагмана на Nicon.

С 16,2-мегапикселов CMOS сензор (36×23,9 мм), заимстван от D4, новата Nikon Df възпроизвежда невероятно детайлни изображения дори при слабо осветление, възползвайки се от предимствата на широкия ISO диапазон (100 до 12 800), който може да бъде разширен до впечатляващото ISO 204 800.

Системата за автофокус е подобна на тази в D610 – с 39 избираеми AF точки, 9 кръстовидни сензора и 7 AF точки, способни да работят до f/8. Матрицата 2016-Pixel 3D и системата за разпознаване на сцени веднага определят подходящите настройки на фотоапарата за всеки сценарий на снимане, което рефлектира в точен баланс на бялото.

За снимки на бързо движещи се обекти (спорт, диви животни) Nikon Df поддържа серийно заснемане с до 5,5 кадъра в секунда. На задната част на камерата е разположен 3,2”/8,13 см LCD екран с резолюция 921К, който улеснява процеса на разглеждане на изображенията и извършване на необходимите настройки.

Огледално-рефлексният визьор има точност 100% и увеличение 0,7x, като осигурява ярко зрително поле. Df поддържа също Wi-Fi чрез опцията WU-1a Wireless Mobile Adapter, която позволява сваляне и споделяне на снимки на различни устройства и дори дистанционно задействане на камерата.

Nikon Df излиза на пазара по-късно този месец на цена $2750 за самата камера и $3000 за Df и комплект лещи 50 мм f/1.8 Special Edition. Характеристиките на този компактен модел са впечатляващи и ще дадат нов повод на ентусиастите, свикнали с филмови камери, да пробват цифровата фотография.

Коментари по темата: „Nikon Df – качествена цифрова камера в ретро стил”

добавете коментар...

  1. momo

    proba

Коментар