Академията на Телерик се отваря към Европа

500 курсисти ще се обучат безплатно през настоящата учебна година в Академията на Телерик

500 курсисти ще се обучат безплатно през настоящата година в Академията на Телерик

Телерик АД ще предостави за свободно ползване в целия Европейски съюз своите видео лекции на английски език, които в момента ползват курсистите в „Академията на Телерик”, съобщиха от компанията.

Инициативата е част от „Grand Coalition for Digital Jobs” – програма на вицепрезидента на Европейската комисия Нели Круз за ИТ обучение и преодоляване на недостига на кадри в европейската ИКТ индустрия – и се очаква да бъде реализирана в близките няколко години.

В допълнение, с „Академията на Телерик” тази година българската компания се включва като основен партньор на паневропейската инициатива „Europe Code Week” (25-30 ноември), която цели да запознае гражданите на ЕС с основите на компютърното програмиране.

Междувременно, Телерик АД се разделя със Светлин Наков, който беше мениджър „Технологично обучение” в компанията. За ръководството на „Академията на Телерик“ ще продължи да отговаря Бойко Яръмов, съосновател на Телерик и главен директор „Процеси” в компанията.

Светлин Наков, от своя страна, обяви, че работи по създаване на софтуерен университет – идея, по която е имал принципни различия с ръководството на Телерик, което е и причината да напусне компанията.

Яръмов ще продължи да определя дългосрочната визия и стратегия за развитие на образователната инициатива на Телерик АД, която включва също „Детска академия по програмиране”, „Училищна академия” и „Алго академия”.

Приоритети пред екипа на инициативата за 2013-2014 г. в България са въвеждане на повече индивидуална работа на лекторите с новостартиралите 500 курсисти в „Академията на Телерик”, както и развиване на програмата й с нови курсове за най-актуалните технологии за разработка на уеб, десктоп и мобилни приложения, уточниха от софтуерната компания.

Коментари по темата: „Академията на Телерик се отваря към Европа”

добавете коментар...

  1. Георги

    Наков та Наков… Пууу

  2. Rohat Gupta

    Guys I have just read this article I am so so sorry to hear that mr. Nakov is leaving! I may one day invite him to be a guest teacher in my Bangalore .net Academy

  3. Николай

    Ще има Софтуерен университет от май месец 2014 🙂

  4. NO Nakov

    Кой ще отговаря за самотните бутилки Джак?

  5. Anonymous

    No Nakov – No party

  6. Нов студент

    Аз също се записах в академията и придобих желание наистина да науча всичко основно и заради изключително мотивиращото влияние на Светлин Наков! Искрено се надявам това да не е вярно.

  7. Студент в академията

    Наков е един от малкото хора, на които истински се възхищавам. Искрено се надявам това да не се случи, защото за мен той е 90% от академията и без него тя няма как да бъде същата.

  8. Rado

    Това за Наков е интересно, а по-интересното е, че реално никъде не съм намерил да пише защо ще напуска …. дано г-н Яръмов продължи да гради както се градеше до сега … успехи и все нагоре и напред

  9. Галина

    Нещо не ми харесва, че Светлин Наков няма да ръководи академията. Той е лицето на тази академия!!! Много хора искат да участват в тази академия именно заради него!

Коментар