Устройство показва колко вода харчим под душа

ShowerSaver действа с помощта на специален инфрачервен сензор, който разбира, че ме под душа

ShowerSaver действа с помощта на специален инфрачервен сензор, който разбира, че ме под душа

Хората знаят, че трябва да пестят вода, но под душа е трудно да следват тази препоръка. Ново устройство, наречено, ShowerSaver, помага в случая.

ShowerSaver има уникална авто-старт функция, което означава, че не трябва да се притеснявате дали ще се сетите да го включите или изключите.

Просто стъпвате под душа и ShowerSaver действа – с помощта на специален инфрачервен сензор, който разбира, че сте там, благодарение на топлината на тялото, пише GreenTech.bg.

Интуитивният дизайн на ShowerSaver го прави лесен за четене, докато сте под душа: с напредването на времето виртуалното ниво на водата се издига в центъра на дисплея и човек лесно следи докъде е стигнал.

Зелена, жълта и червена зона на графиката действат като светофар при къпането: цветът на светлината показва кога човек е престоял там твърде дълго.

Ако е вярно, че човек използва над 110 литра вода за един душ, то намаляването на времетраенето на къпането с една минута се равнява на спестени над 7500 литра вода годишно. С това се намаляват и сметката за вода, и сметката за топлене на вода.

В момента ShowerSaver за пестене на вода под душа търси обществено финансиране чрез сайта Kickstarter. Поставената цел е 33 000 долара, като досега са събрани над 6600 долара, а до края на кампанията остават три седмици и половина.

Коментари по темата: „Устройство показва колко вода харчим под душа”

добавете коментар...

  1. dd

    това е просто тъп часовник …. кво устройство кви 5лв.

  2. :о)

    Отдавна има такова устройство, казва се ВОДОМЕР 🙂

Коментар