Нова мода: имплант от платина в окото

Луси Лукейанко стана първата жена в Ню Йорк с постоянно пламъче в очите, след като си имплантира парче платина в окото.

3,5-милиметровото бижу с форма на сърце е разположено в дясното око на Луси. „Това е моят уникален фактор”, казва тя пред Fox.

Новата хирургична процедура, известна като „Safe Sight Jewelry”, е направена в клиниката „Park Avenue Laser Vision” от д-р Емил Чин. Ако за някои това звучи страшно, лекарят уверява, че технологията е напълно безопасна, защото бижуто от платина е наистина много тънко и не вреди на окото или ретината.

Досега подобна процедура е извършвана стотици пъти в Европа и Лос Анджелис, но за първи път това се прави в Ню Йорк. Преди да имплантира платината, лекарят упоява мястото и прави малък разрез в бялата част на окото. Най-лошото нещо, което може да се случи, е локално кървене или инфекция, която се лекува лесно с антибиотици.

Д-р Чин вижда в „Safe Sight Jewelry” друг начин за напредък в офталмологията, споделя той в интервю с Fox. Поставяне на бижу в окото обаче не се одобрява от Американската академия по офталмология – експертите предупреждават за опасности, които крие чуждият обект в окото.

Луси твърди, че не чувства болка след процедурата, нито пък има каквито и да е проблеми с новия си лъскав „аксесоар”. Половината от нейните приятели я сметнали за луда, но останалите се прехласнали от красотата – „това е супер готино”, казали й те. Операцията струва $3000.

Коментари по темата: „Нова мода: имплант от платина в окото”

добавете коментар...

  1. Жокерина

    Абе що не си спомним за Сноуден – фотоклетка в окото и чип /органично синтезиран ,зад ушната мида/ и малко спай-нет…Та сега Луси с платинената джаджа.
    Може да съм дърта, обаче обияам темата за шпионажа и следя ли, следя новостите.
    Та тези новини ме отегчават
    Сноу е отпреди е-хей години, и то след Горбачов. И той.

  2. Юли

    Абсолютно безопасна… докато не решат да ти правят ЯМР, тогава си търсиш окото по земята…

  3. 1

    Тая не е добре…

  4. User

    Измислят глупости.

  5. Борис

    Склера (Sclera) НЕ означава ретина. Доста неадекватно е да го превеждате така. Ако импланта беше в ретината то, той със сигурност би увредил зрението.

Коментар