Bitcoin дава $10 000 за открит бъг в P2P клиента

Специалистите по софтуер за Bitcoin имат шанс да спечелят 10 000 долара

Специалистите по софтуер за Bitcoin имат шанс да спечелят 10 000 долара

Инициаторите на проекта Bitcoin обявиха щедра награда за всеки, който открие бъг в цифровия P2P софтуер за виртуалната валута.

Достъпна за Mac, Windows и Linux компютри, версия Bitcoin 0.8.6 на клиентския софтуер идва с коригирани грешки и редица подобрения. Не всички проблеми обаче са решени, поради което Bitcoin Project предлага награда до 10 000 долара за фиксиране на останалите бъгове.

Според публикация в The Genesis Block, проблеми изпитват някои потребители на софтуерния клиент за Mac OS X. В частност, засегнати са потребителите на версии OS X 10.8 и 10.9, като рестартирането на клиента е само временно решение.

Ето защо, проектът Bitcoin се опитва да стимулира специалистите да открият къде се корени проблемът и да предложат работещо решение, обещавайки щедра награда от 10 000 долара.

Виртуалната валута Bitcoin, известна още като крипто-валута, е във фокуса на вниманието през последните месеци. За кратко време биткоинът поскъпа до нивата на една унция злато, но непризнаването му за реална валута от държави като Китай и Франция понижи рязко курса на Bitcoin.

Коментари по темата: „Bitcoin дава $10 000 за открит бъг в P2P клиента”

добавете коментар...

  1. Георги

    А сега да намерят кой гепи 100те милиона на хората, като намери бъга че цената пада с по 20% на ден. Банки скапани сринаха валутата щот не могат да контролират кой кого.

  2. Димитров

    А защо не плащат в bit coins? 🙂

Коментар