XnView – показва, управлява и конвертира изображения

Добрата програма за разглеждане на изображения е задължителна, когато боравите с огромни колекции от снимки. Едно от най-добрите решения за тази цел е програмата XnView, която ще бъде полезна и на начинаещи, и на опитни потребители.

Графичният потребителски интерфейс на XnView е удобен, с поддръжка на табове

Графичният потребителски интерфейс на XnView е удобен, с поддръжка на табове

Като характеристики, XnView може да конкурира дори популярната IrfanView. Програмата идва с поддръжка на няколко стотици файлови формати. Интерфейсът й е лесен за разбиране и напълно настройваем.

Всички функции са под ръка, а графичният потребителски интерфейс поддържа табове. Можете да отворите колкото искате приложения и след това да се премествате между различните табове вместо да използвате едно и също поле за зареждане на снимките.

При кликване с десния бутон върху която и да е картинка, се отваря цяло ново измерение. Контекстното меню ви позволява да стартирате пакетно конвертиране или преименуване, изпращане на снимка по имейл, преместване или копиране в определени папки, задаване на изображението като тапет и много други възможности.

Една от най-полезните възможности на програмата е конвертирането – с десен клик върху картинката можете да я преобразувате за секунди във файл JPEG, TIFF, BMP и PNG. Поразително голям е списъкът от трансформации, които можете да приложите към снимките, подлежащи на конвертиране.

В заключение, XnView е един от най-добрите инструменти в своята категория. Ако търсите приложение за разглеждане на картинки, конвертор и мениджър, XnView трябва да попадне в топ списъка ви. Програмата е достъпна напълно безплатно за индивидуални потребители и образователни цели.

Даунлоуд: XnView

Коментари по темата: „XnView – показва, управлява и конвертира изображения”

добавете коментар...

  1. дас

    Но полезна!!!!

  2. ооооо

    стара програма !!!

Коментар