Noralabs Norascan – открива заплахи и ги изолира

Noralabs Norascan е малка програма, която сканира компютъра и открива малуер, спайуер и други заплахи за сигурността. Приложението допълва традиционните вируси, когато те не могат да открият наличието на специфични заплахи.

Noralabs Norascan е малка по обем програма, с опростен интерфейс

Noralabs Norascan е малка по обем програма, с опростен интерфейс

Инструментът поддържа два режима на сканиране – бърз и пълен. При първия се сканират само определени места, докато в пълен режим програмата проверява всеки един файл в компютъра.

В края на сканирането, приложението показва подробности за подозрителните обекти, открити в системата. Norascan генерира също лог с детайли за целия процес на сканиране и възможни грешки, който може да се ескпортира във файл.

В допълнение, можете да накарате програмата да провери всички файлови разширения и да верифицира подозрителните обекти след сканирането. Налична е също функция за автоматичен ъпдейт, която поддържа актуален списъкът със сигнатури, както и версиите на самата програма.

Noralabs Norascan може само да сканира и открива подозрителни файлове и да ги поставя в карантина. Програмата няма възможности за изчистване на системата. Достъпна е за сваляне и ползване безплатно.

Даунлоуд: Noralabs Norascan

Коментар