Symantec уволни топ мениджъра си

Стив Бенет беше ключова фигура в преобразуването на Symantec

Стив Бенет беше ключова фигура в преобразуването на Symantec, но въпреки това загуби поста CEO

Компанията за сигурност Symantec освободи главния си изпълнителен директор Стив Бенет. Рокадата на върха е втора за последните две години, на фона на спад в продажбите.

В официално изявление Symantec уточнява, че раздялата с Бенет не е продиктувана от определени събития или нарушения от негова страна. Временно изпълняващ длъжността CEO сега е Майкъл Браун, член на борда на директорите.

В началото на януари Symantec обяви 5% спад на приходите, в резултат на промените в одела за продажби. Въпреки това ходът с уволнението на Бенет изненадва анализаторите.

Не бива да се забравя, че Бенет беше ключова фигура в преобразуването на компанията, коментира за Ройтерс анализатор от FBR Capital. По неговите думи, уволнението на мениджъра е голяма крачка назад за Symantec.

Според анализатор от Forrester Research, разработчикът на Norton Antivirus губи позиции на пазара в полза на конкуренти като FireEye, Palo Alto Network и Checkpoint Systems.

Без допълнителни сделки по поглъщане и сливане, Symantec едва ли ще може да постигне целта си за ръст от 5% през 2017 г., коментират други анализатори. Припомня се, че в последните 10 години компанията е взела редица странни и необосновани решения.

Коментари по темата: „Symantec уволни топ мениджъра си”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Че тая пенсия какво разбира от вируси?

Коментар