Баскетболисти от НБА слагат очила Google Glass

Сакраменто Кингс е сред аутсайдерите в НБА, но технологично може да се окаже лидер

Сакраменто Кингс е сред аутсайдерите в НБА, но може да стане лидер в технологиите

Баскетболистите от отбора на Сакраменто Кингс ще носят на арената очила с допълнена реалност Google Glass, в рамките на нова програма на НБА.

Нововъведението ще позволи на зрителите да наблюдават любимата си игра от съвършено нов ракурс. Разбира се, спортистите ще носят очилата само на тренировки и загрявки, но не и по време на самия мач.

Зрителите ще могат да виждат картина с очите на състезателите на резервната скамейка и дори на треньора, предаде CNET.

Към момента баскетболната федерация забранява използване на прибори като Google Glass по време на официални срещи. Според ръководството на НБА обаче, тази забрана може напълно да отпадне, ако федерацията, доставчикът на технологията и отборите се споразумеят. Препъни камък се явява условието за лицензиране на предаваното видео от лицата на играчите.

Принципно, системата за предаване на жива картина с Google Glass стъпва на технология от CrowdOptic. Видеото се транслира към мобилните устройства на феновете и на гигантски монитор Jumbotron.

Умни очила ще носят не само играчите, но и талисманът на отбора, говорителите и дори мажоретките, които забавляват феновете на Сакраменто Кингс по време на почивките.

От дълго време отборът от Сакраменто е сред аутсайдерите в шампионата по баскетбол на САЩ. Ръководството се надява да повиши интереса на феновете с иновация като Google Glass, както и да помогне на треньорите по-добре да анализират играта и действията на отделните спортисти.

Неотдавна Сакраменто Кингс пробва друго нововъведение – виртуалната валута Bitcoin, а също така предприе експерименти с шлемове за виртуална реалност Oculus Rift. Но дали феновете искат подобни екстри или просто желаят любимият им отбор да подобри играта си?

Коментар