Бизнес социалната мрежа на IBM ще излезе на български

Вградени инструмент за анализ в IBM Connections следи кои са най-активните служители

Вграден инструмент за анализ в бизнес софтуера IBM Connections следи кои са най-активните служители

Поредната пета версия на бизнес социалната мрежа IBM Connections ще бъде с вградена поддръжка на български език. Това съобщиха от IBS България по време на днешната конференция IBM Connect Sofia 2014.

Актуалната в момента версия на софтуера – Connections 4.5, идва с интеграция с електронна поща и с IBM SameTime 9. Добавени са нови инструменти за събиране на информация по даден въпрос и създаване на събития.

За първи път в социалната мрежа присъства и елемент на игровизация с „Kudos badges”. Приложението въвежда състезателен дух в процеса на работа, а инструмент за анализ следи кои са най-активните служители. Определени заслуги, като даване на добра идея или оказана помощ на колега, се “награждават” със значка.

Нова функция в IBM Connections 4.5 е възможността за провеждане на проучвания сред служителите. В платформата е вграден софтуерен модул за изследвания, който се базира на мощен софтуер на IBM за анкети, „редуциран” до най-базовите функционалности. Това прави възможно създаването на динамични форми за проучване на мненията. Подобна възможност е от интерес особено за отделите за човешки ресурси.

Анкетният модул работи с опростен интерфейс за лесно оформяне на въпроси и отговори. Особеност в него е това, че към всеки от видовете въпроси може да има допълнително правило.

Така например е възможно при попълването на конкретен отговор на въпрос пред анкетирания да се яви подвъпрос или да се изпълни друго действие – показване на изображение или видео.

Анкетният модул в Connections 4.5 е подходящ както за проучвания на нагласите на човешките ресурси, така и за всякакви текущи изследвания като например запитване сред служителите къде да се проведе фирменият тиймбилдинг през годината, поясниха експертите по време на IBM Connect Sofia 2014.

Деница Дженева

Деница Дженева

Коментар