Ученици ще се състезават професионално в Пловдив

Състезанието по приложна електроника е едно от най-атрактивните в Панорамата на професионалното образование

Състезанието по приложна електроника е едно от най-атрактивните в Панорамата на професионалното образование

330 ученици от цялата страна ще се състезават по време на Панорама на професионалното образование, която ще се проведе на 25 април в Международен панаир Пловдив.

Панорамата показва квалификацията на бъдещите изпълнителски кадри в икономиката. Форумът се организира от Министерството на образованието и науката в партньорство с Панаира, браншови съюзи и фирми.

В 12 състезания учениците ще изявят своите знания, умения и компетентност. Новост тази година е надпреварата по керамика. Предвидено е също състезание по приложна електроника „Мога и зная как”, в което ще участват монтьори на електронна техника и компютърни системи.

Очаква се оспорвана конкуренция и в категорията „Най-добра бизнес идея”. Отборите трябва да генерират 3 предложения по зададен проблем, а после да представят и защитят едното от тях в рамките на 20 минути.

Мениджърски умения ще демонстрират и участниците в Международния панаир на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2014. Той ще се проведе на 24 и 25 април с участието на 127 предприятия от пет държави.

ТФ ФЕСТ се организира от Центъра на учебно-тренировъчните фирми  към Министерството на образованието и науката в партньорство с Международен панаир Пловдив. Двете прояви помагат за реализацията на младите хора чрез връзки между училището и бизнеса.

Коментар