Путин: Русия се нуждае от технологична революция

Русия се нуждае от технологична революция, от сериозно технологично обновление, заяви президентът на страната Владимир Путин по време на международния икономически форум в Санкт Петербург.

В процеса на обновление, Русия трябва да извърши най-мащабното за последния половин век технологично модернизиране на предприятията си, допълни Путин, цитиран от CNews.

Путин начерта път за съществено съкращаване на импорта. В сектори като софтуера и радиоелектронното оборудване може да се възстанови пазарът на националните производители.

Чрез модернизация на промишлеността и локализация на конкурентно производство Русия може, без да нарушава нормите на международна търговия, без да въвежда бариери и ограничения, да върне собствения си пазар на националните производители, заяви Путин.

Под руски производители Путин разбира и компании с чуждестранно участие, вкл. със 100-процентов чужд капитал, но работещи в Русия и подчинени на руското законодателство.

Путин планира създаване на пакет от мерки за поддържане на руските предприятия, които имат потенциал да произвеждат конкурентни стоки.

Коментари по темата: „Путин: Русия се нуждае от технологична революция”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    > 2, 3 имена на фона на стотици хиляди учени, откриватели и пр. всеки допринесъл малко или повече. Това е по-малко от стотна от процента. Многознайко ….

    fоfu, ама ти очакваше че ще ти кажа тук 10000 имена на руски учени. Ама явно много си надърхан, тъп и … а, да многознайко.

  2. :o)

    Ще го видим ПутКин като му затворят едно по едно кранчетата и пазарите в развитите страни.
    Амбициозният азиатски военен агресор 🙂
    Ще продава газ на вътрешния си пазар и ще постига растеж 🙂 🙂 🙂
    После ще национализира всичко, както другарите от КГБ които го поставиха там
    и пак ще се почне – За Родину, За Путину, всички на 100 рублей заплата и всички да живеят в КАМУНАЛНьЙЕ КВАРТИРьЙ защото нема място другари да се ширите в собствени жилища.
    Ще делите кенеф и кухня с други другари, защото такова общество сме ние ,не мръсни капиталисти!

  3. Анонимен

    Оправихме България, сега да оправим и Русия

  4. fоfu

    Иванович с червени бабички и платени тролове еднакво безнадеждно да се спори. Това си знаят и това си ЛУПАТ както се изрази един уж скандинавец. Вероятно така са му написали на вратата и му плащат с някоя скандинавска валута и той е повервал.

  5. Иванович

    ДА, Няма го комунизмът от много години, но останаха олигарси, бизнес мутри и престъпници с много мръсни пари заграбени по време на прехода и безнаказана престъпна дейност.

    За тези мръсни пари има нужда от пране – търсят си кой ще им свърши работата. ЗЛОТО което са направили не може да бъде компенсирано и изпрано както става с парите.

  6. Saevar

    fofu, взимай си лекарствата на време, *************************, комунизъм няма от много години и стига си избивал комплекси това е тексайт не е политически, избивай си комплексите някъде на друго място и както казах лекарствата си вземай ако трябва и антидепресанти само недей да лупаш простотии тук че като гледам и хабер си нямаш от ИТ.

  7. fоfu

    2, 3 имена на фона на стотици хиляди учени, откриватели и пр. всеки допринесъл малко или повече. Това е по-малко от стотна от процента. Многознайко ….

  8. Драгомир

    >За това и като вземеш цялата история на научното, индустриалното и технологично развитие на хората няма да видиш руско име, освен ако не е избягал емигрант някъде другаде.
    Ломоносов, Менделеев, изобретателят на лапмата с метална нажежаема жичка, а Ойлер макар че не е руснак в Русия е работил голяма част от живота си. Има и още много, включително и такива от СССР.
    Ама ти дори и името на откривателят на електрическата крушка не знаеш кой е, че дори и народността му… Така че какво се опитвам да се занимавам с многознайковци.

  9. fоfu

    Saevar не знам в какво скандинавие живееш, но щом в технологичен форум подпря до споменаване на майка, си оставаш един прост селяк. Комунизъма първо не е паднал и доказателството е, че типично комунистически ти пак извъртя нещата, явно някой е подпрял твоята майка и сега ти продължаваш да живееш с идеалите на комунизЪма и братската велика Се Се СеРе и мръсният капитализъм дето гледали стари монитори. СЪбуди се, прочети малко история, може и да стигнеш до онази част където Сталин е искал да превземе една скандинавска държава, само защото е могъл да си го позволи.

  10. Saevar

    fofu, като ти чета постовете и стигам до заключението че май трябва да си вземаш лекарствата редовно ако си ходил вече на прегледи а ако не си отивай по скоро че неизглажда добре положението ти, явно някой комунист е ударил и теб и майка ти….
    за да избиваш комплекси тук, за мен да ти кажа няма как да съм комунист по простата причина че комунизма като е паднал съм бил на 8 години и от тинейджър живея в скандинавия и просто изказвам гледна точка относно по-политически статии а относно технически това ми е професията там няма как да сбъркам та за лекарставата…. вземай си ги навреме за да не се излагаш.

  11. Улянов

    По-скоро имат нужда от нова Октомврийска революция. !00-тина години по-късно нещата може и да се наредят.

  12. fоfu

    Тия изказвания се повтарят на всеки 2-3 год. За да имаш Бил Гейтс или Стив Джобс или дори Хенри Форд, първо трябва да си дал достатъчно онования за надежда, че една личност може да започне от нула и да постигне нещо. В Русия такова нещо важи само за колегите на Путин от КГБ. За другите надежда няма и никога не е имало. За това и като вземеш цялата история на научното, индустриалното и технологично развитие на хората няма да видиш руско име, освен ако не е избягал емигрант някъде другаде.

    Saevar покриваш всички категории за лектор на петъчните събрания на червните бабички.

  13. Реалист

    До saevar======Проблемът е в демокрацията…Няма ли отворена икономика, няма технологично развитие……Колкото и да се напъва Путин, без възможност за обменяне на идеи, Русия ще бъде на опашка…. Та дори и сега Русия прави опити за цензура по нета, паспортен режим за пътуване от един район в друг, затворени градове….как се вързва това със свободата на нета?

  14. Saevar

    къв е проблема, като има пари да инжектира за развиването на тази идея до 5 години всичко ще е тип топ, да не забравяме че Сащ които се водят за уж развита нация има голяма част от тях(фирми и потребители) където са още на ADSL и със старите монитори (от големите туби), така че ако руснаците са прогресивни ще стане без проблем.

Коментар