Два реда код отключват ъпдейтите на Windows XP?

Немски хакер намери начин за инсталиране на ъпдейти за сигурност на Windows XP, въпреки че Microsoft прекрати поддръжката на системата още през април т.г. Sebijk предлага решение, което според него ще позволи обновления на сигурността на ядрото на Windows XP до 9 април 2019 г., без съдействие от страна на Microsoft.

Способът е толкова прост, че може да се приложи от всеки потребител, без той да притежава специални познания. Единствено трябва да се внесе малка поправка в системния регистър. Sebijk дава инструкция как се прави това чрез създаване на обикновен „.reg” файл:

Два реда код могат да отключат обновленията на сигурността на ядрото на Windows XP, твърди немски хакер

Два реда код могат да отключат обновленията на сигурността на ядрото на Windows XP, твърди немски хакер

Подобен трик за отключване на обновяванията е възможен, тъй като Microsoft ще поддържа още пет години операционната система за банкомати Windows POSReady 2009, която ползва същото ядро като XP. За нея продължават да излизат обновления, които пазят защитени огромния брой XP банкомати по света.

Достатъчно е да се промени системният регистър и да бъде „излъгана” системата за обновяване, че платформата е Windows POSReady 2009 – това става само с два реда в регистъра.

Въпреки убедеността, че подобно решение ще сработи, хакерът предупреждава потребителите, че могат да го използват на свой риск. Ъпдейтите не се тествани на регулярна XP система и може да я повредят.

Коментари по темата: „Два реда код отключват ъпдейтите на Windows XP?”

добавете коментар...

  1. Пипоня

    Хайде стига. Някой много се обидил и засегнал тоя Ивака – какво толкова е казал?

    Какъв ви е проблема на всички?

    Всяко нещо с времето си отминава и се занемя. Идеята това да става непринудено и естествено, а НЕ със свирепа пропаганда рекетиране и агресия.

    Купените по-старички компютри все още работят много добре, но не могат да се справят с най-новите Виндоуси. Нека да разберат кратуните – това са вложени пари в хардуер и техника която работи и не се е амортизирала и толкова остаряла, за да се сменя спешно и незабавно!

    Работните десктоп компютри са за сериозна работа и бизнес – НЕ СА като едногодишните боклуци таблети и смартфони. Десктоп компютрите имат много по-дълъг живот и срок на експлоатация от този на мобилниците.

    Това е друга пазарна ниша в която не можеш просто да им кажеш на хората … ами след 3 месеца има нова версия на софтуера за който ви е необходим нов хардуер изхвърлете вече купения и работещ хардуер, а и между другото на ново си интегрирайте и пренапишете приложенията които ползвате.

    Ще им дойде акъла рано или късно това което е добро за мобилниците НЕ Е добро решение и за десктоп компютрите.

  2. Емко

    Ивак, Win 3.11 също работи без ъпдейти. Същото важи и за 95 и 98. Ползвай на воля! 😀

  3. китодар

    ей ивака голем си филм брато, сигурно та подслушват тилифоно фмументо! дееба тъпия ти траверс

  4. Чин Чун

    ?????

  5. андроидчо

    а има и други операционни системи не е само Уиндоус
    инсталирате си едно убунту или кубунту и сте вие
    има абсолютно всичко което има бозата че и от горе
    аз го ползвам от година и нищо не ми липсва

  6. Ивака

    Дайте и на мен пари и аз да публикувам великите Windows XP открития за целите на кампанията срещу старата и добра система. Идеята е супер проста дайте съвети на хора които не разбират, за да си повредят XP-то и после да бъдат принудени да ползват новия виндоус ама ще им трябва и нов компютър, ама също ще им трябва новия офис и още други неща … пари и време.

    Хора осъзнайте се ъпдейти (обновления) НЕ ВИ ТРЯБВАТ, за да ви работи WIN XP!

    Точно идеята им е да ви накарат да сложите ъпдейт който да ви повреди нарочно WinXP, за да не го ползвате вече и това е уловката.

Коментар