Huawei Honor 6 – конкурент на Galaxy S5 и iPhone 5S

Екранът на Honor 6 заема 75,7% от предната повърхност, а ширината на страничните рамки е под 3 мм

Екранът на Honor 6 заема 75,7% от предната повърхност, а ширината на страничните рамки е под 3 мм

Китайският производител Huawei хвърли ръкавица на Apple и Samsung с нов флагмански смартфон Honor 6, който ще конкурира iPhone 5S и Galasy S5. Моделът, известен с кодово име Mulan, има 5-инчов екран с Full HD резолюция (1080х1920 пиксела) и респектиращ хардуер.

Huawei е заложил на собствен процесор Kirin 920 с архитектура ARM big.LITTLE, която обединява четири изчислителни ядра Cortex A-15 с тактова честота 1,7 GHz и още четири ядра Cortex-A7 с честота 1,3 GHz. За графиката се грижи контролер ARM Mali T628MP4.

Смартфонът включва модем Category 6 LTE, поддържащ предаване на данни със скорост до 300 Mbps. Налични са 3GB оперативна памет и сторидж 16 или 32GB с възможност за разширение до 64GB чрез microSD карти.

Екранът на Honor 6 заема 75,7% от предната повърхност, а ширината на страничните рамки е под 3 мм. Предвидена са безжични модули Wi-Fi 802.11a/b/g/n и Bluetooth, приемник GPS/Глонасс, предна камера с резолюция 5 мегапиксела и основна задна камера 13MP със сензор Sony BSI IMAX214, диафрагма f/2,0 и двойна светодиодна светкавица.

Huawei Honor 6 идва с операционна система Android 4.4.2, допълнена с фирмен потребителски интерфейс Emotion UI 2.3. Моделът е комплектован с батерия 3100 мАч и работи в мрежи TD-LTE, FDD-LTE, WCDMA и GSM. Има размери 139,8х68,8х6,5 мм и тежи само 135 грама.

Версия на смартфона с 16GB вградена флаш памет ще струва 330 долара, а модел с 32GB ще се предлага за 370 долара, според различни източници в интернет.

Коментари по темата: „Huawei Honor 6 – конкурент на Galaxy S5 и iPhone 5S”

добавете коментар...

  1. :)

    Не, че е по темата, ама заговорихте за сигурност. Та, ето нещо по въпроса:

    Apple изнесоха сериозен доклад относно сигурността на iPhone, описващ цялата криптографска подсистема.

    Специалисти по сигурност анализираха целия документ и обявиха, че сигурността на устройството е повече от забележителна, но има два проблема (единият е лесно решим).

    1. За криптирането на iCloud keychain се ползва алгоритъм, чийто hash генератор (парола -> hash) е компрометиран с финансовото съдействие на NSA.

    – Този проблем се решава чрез използване на много дълга и сложна парола. Тази парола е различна от паролата за достъп до iCloud / AppStore, но е и рядко ползвана. Та, трябва да си я запазите.

    2. Частните криптографски ключове на iMessage се управляват от Apple (т.е. те са Certification Authority). По този начин самите Apple, могат да следят комуникацията.

    – Мнението по тази тема беше, че засега това е единственият начин потребителят да бъде освободен от необходимостта сам да управлява криптографски ключове, да ги запазва, възстановява и т.н. Може би е направено с цел удобство, но при всички случаи е дупка в сигурността.

    От друга страна, нито Microsoft, нито Google са пускали подобни документи.
    Компании като Xiaomi, Samsung и прочее дори няма да ги коментираме.

  2. Achtung

    Aз не видях aмерикaнците дa покaжaт някaкви докaзaтелствa в подкрепa нa твърдениятa си зa шпионaж, по скоро зaщитихa пaзaрa нa Сиско и компaния от кaчествени китaйски стоки. След рaзкритиятa нa Сноудън е достa лицемерно крaдецa дa викa дръжте крaдецa 🙂

  3. Тодор

    Мислиш, че iphone няма 🙂

  4. Anonymous

    и шпионски софтуер

Коментар