Академията на Телерик започна прием за новия сезон

Софтуерната академия на Телерик обяви прием за предстоящия си шести сезон. Желаещите да се обучават по програмиране могат да кандидатстват до 7 декември, като подадат CV и мотивационно писмо на английски език на уебсайта на образователната ИТ инициатива.

От началото на инициативата през 2009 г. до днес над 2300 човека са се обучавали присъствено и над 20 хиляди са ползвали онлайн ресурсите на „Софтуерната академия на Телерик”

От началото на инициативата през 2009 г. до днес над 2300 човека са се обучавали присъствено и над 20 хиляди са ползвали онлайн ресурсите на Софтуерната академия на Телерик

Процесът по кандидатстване включва и изпит, състоящ се от три компонента – информационни технологии, английски език и IQ тест. Класиране на база на показаните резултати ще определи курсистите, които ще се обучават присъствено в програмата през 2015 г. Предишен опит в програмирането не се изисква.

От началото на инициативата през 2009 г. до днес над 2300 човека са се обучавали присъствено и над 20 хиляди са ползвали онлайн ресурсите на Софтуерната академия на Телерик, уточниха от компанията, която наскоро се присъедини към американската Progress Software.

Шестият сезон стартира на 5 януари 2015 г. и ще бъде с продължителност 14 месеца. Участниците ще разполагат с два допълнителни месеца в сравнение с миналото издание на инициативата, през които ще изучават по-задълбочено актуалните софтуерни технологии и ще натрупат повече опит в работата по реални проекти.

През 2015 г. обучението в Софтуерната академия на Телерик ще протече в три основни модула. Първият е с продължителност 5 месеца и обхваща основите на програмирането – езика C#, технологиите HTML и CSS, обектно-ориентирано програмиране, основи на JavaScript. Вторият модул, който е също 5 месеца, е изцяло практически насочен, като курсистите усъвършенстват техническите си умения с курсове по JavaScript, качествен програмен код и структури от данни и алгоритми.

Последният модул от програмата дава възможност на участниците да специализират по направления: разработка на уеб приложения, разработка на мобилни приложения или осигуряване качеството на софтуера (Software Quality Assurance).

Коментари по темата: „Академията на Телерик започна прием за новия сезон”

добавете коментар...

  1. Потребител

    Като съберем процентите и се получават 102 интересно 😀 Аз лично смятам и съм чувал освен това, че всеки който е успял да завърши академията (защото това не е лесно) е качествен програмист с широка перспектива за развитие.

  2. Някой си

    Хейтъри има и винаги ще има… Това, което Академията ни даде и продължава да дава на следващите курсисти, никой друг няма да ви даде ей така, че дори и да си платите! Който не е бил в Академията и не е устискал до края, няма как да знае какво е и няма защо да говори глупости.

  3. Емо

    Става дума за 1 месец след завършването.

  4. Stefanov

    Успехът на завършилите академията се дължи не толкова на доброто обучение от нея, а на:
    – Tрудния и избирателен прием. В нея приемат само хора с добър потенциал и високо IQ. Нормално е такива хора лесно да си намират работа.
    – Трудното завършване. Малък процент – само най-добрите – успяват да я завършат.

  5. Потребител

    В отговор на последните дебилни коментари от типа “…за по-малко от 1 месец те правят програмист назначен на работа!?”-Никъде не е спомената подобна набивалица.Става въпрос,че голям процент от ЗАВЪРШИЛИТЕ успешно академията си намират бързо работа.
    И колко трябва да си плиткоумен,за да смяташ че някой ще купи преуспяваща компания,за да я затрие и да си донесе единствено загуби.Това,че собственика на фирмата е друг не означава задължително,че тя ще промени своята дейност.

  6. Емко

    Академията не дава повече от това, което предлага, и не предлага повече от това, което дава. Обучението е много сериозно и не е един месец, ами година. Завършват около 10-15% от първоначално записалите се. Цялата програма включва някъде 16 курса и съответно също толкова изпити. Обучението е форсирано и не е за всеки. Ако нямаш сили, свободно време и мотивация, няма да издържиш. Колкото до това дали ще си програмист-маймуна или добър – не зависи толкова от това какво ти преподават, а колко самият ти искаш да учиш.

  7. Васко

    “oбаче за по-малко от 1 месец те правят програмист назначен на работа!?”

    Някои хора просто тря ги върнем в първи клас да ги научат да четат….

  8. Иван

    достоверна хипотеза е че става въпрос просто за m o n k e y c o d e r s j o b s

  9. Иван

    Предишен опит в програмирането и вероятно образование също не се изисква както е в рекламата – обаче за по-малко от 1 месец те правят програмист назначен на работа!?

    Няма логично обяснение освен баене, магии или някакви пара-аномалии или според правилото на Окам Рейзър за логичен и научен подход за избор на достоверна хипотеза е че става въпрос просто за .

    Освен това дизайнерите look & feel html css не можем да ги броим за програмисти.

  10. Иван

    Някакви призрачни новини от отвъдното.
    Телерик май го продадоха и вече не съществува.

Коментар