Skype Qik – мобилно приложение за видеочат

Skype Qik е весело и лесно за използване мобилно приложение за видео разговори

Skype Qik е весело и лесно за използване мобилно приложение за видео разговори

Наскоро Microsoft пусна специално приложение Skype Qik за видеочат. Софтуерът е дело на малък екип в рамките на Skype и показва как би изглеждал мобилният Skype, ако беше изобретен днес.

Целта пред разработчиците е била да създадат олекотено мобилно приложение, което е „весело” и лесно за използване. Skype Qik поддържа асинхронни редуващи се видео разговори. Видео съобщение може да бъде изпратено към всеки потребител, дори ако е офлайн. Когато той се свърже към интернет, ще може да прегледа съобщението и да отговори по същия начин – чрез видео.

Името Qik е познато от стартъп, който Skype купи през 2011 година. Няколко членове на екипа са ангажирани в създаването на новото приложение, но използваните технологии са съвършено различни – докато Qik беше софтуер за поточно видео в реално време, то Skype Qik е по-близо до гласовата поща с функции на видео. Новото приложение е написано „от нулата”.

Изпратеното видео съобщение се съхранява две седмици. Ако получателят не го прегледа през този период, то се изтрива. Възможно е изпращане на видео съобщение до група получатели. Предвидена е възможност за изтриване на изпратеното видео съобщение, дори ако то все още не е видяно от получателя.

Приложението Skype Qik е достъпно за сваляне за най-популярните мобилни платформи, вкл. Android, iOS и Windows Phone.

Даунлоуд: Skype Qik

Коментар