Viber разширява груповия видеочат до 30 участници

Viber постепенно разширява капацитета на приложението за видео разговори
(снимка: Rakuten Viber)

Приложението за съобщения и комуникация Viber обяви, че ще разшири капацитета си за групови видео разговори до 30 участници в едно обаждане в световен мащаб.

В ерата на новото нормално и последователните вълни на противоепидемични мерки, въведени в цяла Европа, разширяването на капацитета на групови видео разговори до 30 участници е решение за провеждане на дистанционни срещи по различни поводи, подчертаха от разработчика.

„Вярваме, че с постепенно разширяване на капацитета ни за видео разговори, повече хора ще могат да останат свързани и да продължат да си взаимодействат още по-продуктивно онлайн”, сподели Атанас Райков – старши директор на Rakuten Viber за Европа, Близкия изток и Северна Африка

Така например, от подобрената функционалност ще се възползват учители и ученици. Груповите видео разговори са подходящ инструмент за управление на дистанционно обучение, класни и извънкласни дейности, курсове и обучения от различно естество.

Разширената функционалност на Viber улеснява и бизнеса. Благодарение на новия изглед (grid view) както за десктоп, така и на мобилни платформи, потребителите могат по-лесно да провеждат своите бизнес срещи и разговори в онлайн среда – на добре познатата им платформа за комуникация.

С новата функция вече е възможно онлайн събирането и на повече членове на семейството или приятели в един разговор.

За да започне групово видео обаждане, потребителят просто трябва да натисне бутона „видео” в горната част на екрана или да добави още участници към текущо видео обаждане. Може да се обади и директно на вече съществуваща група и да избере кои участници да се присъединят.

Капацитетът за групови видео разговори ще бъде разширен допълнително през следващите месеци, уточниха от Rakuten Viber.

Коментар