Константин Конов оглави Luxoft България

Константин Конов ще отговаря за разрастването на офиса на Luxoft в София

Константин Конов ще отговаря за разрастването на офиса на Luxoft в София

Константин Конов е новият генерален директор на Luxoft за България. Той има 20-годишен опит в областта на IT услугите, съобщиха от компанията, която разработва софтуер и ИТ решения за клиенти по целия свят.

Конов ще отговаря за разрастването на най-новия европейски офис на Luxoft в София. Докато първоначално услугите на компанията бяха насочени основно към обслужването на клиенти от финансовия сектор, сега Luxoft се стреми да разшири своето влияние и да навлезе в други бизнес сектори.

Преди да се присъедини към Luxoft, Константин Конов е бил ръководител в HP Global Operations Center за България – основният център за IT операции на HP за EMEA (Европа, Близкия изток и Африка). Преди това той е управлявал Технологичния отдел в Citibank България.

Константин Конов има магистърска степен по компютърни науки от Техническия университет в София.

„Професионалната му квалификация в областта на финансите и технологиите е на изключително високо ниво, заради което сме убедени, че той ще работи за нашето стратегическото развитие в България”, коментира Дмитрий Кушнир, вицепрезидент Global Delivery в Luxoft.

Коментар