Макс добавя гласови услуги към LTE

Разговорите през VoLTE сякаш се провеждат между събеседници в една стая

Разговорите през VoLTE създават усещане, че човекът отсреща на линията е в същата стая

Телекомуникационният оператор Макс ще добави гласови услуги от ново поколение в 4G LTE мрежата си. Компанията вече е провела успешни тестове на HD гласови и видео услуги през първата търговски достъпна 4G мрежа в България.

„Намираме се в повратен момент в разработването на гласовите си услуги. VoLTE (Voice over LTE) е това, което видеото с високо качество беше за стандартните телевизионни услуги. Качеството е кристално ясно и създава усещане, че човекът, с когото разговаряш, се намира в същата стая”, заяви Питър Ковел, изпълнителен директор на Макс.

Международно партньорство ще позволи на Макс да използва VoLTE в роуминг. Услугата вече се поддържа от смартфони като iPhone 6, Galaxy S5 и G2, което предполага нарастване на интереса към нея.

По данни на компанията „Инфонетикс Рисърч”, докато броят на VoLTE мрежите в началото на 2014 г. е бил само осем, то към края на годината очакваният брой е 38 с над 50 милиона абонати.

Макс предлага интернет услуги през LTE мрежа от май 2014 г. Мрежата на оператора вече покрива 9 града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Сливен, Плевен и Банско, т.е. около 50% от градското население в страната.

Коментари по темата: „Макс добавя гласови услуги към LTE”

добавете коментар...

  1. Ивко

    А тези Макс Телеком не препродават ли всъщност услуги от мобилните оператори???
    Защо да ползУваме интернет или телефон щом като можем уж да минем на по-тънко и изгодно на посредника неговия посредник – Няма как да не е “по-евтино” да ти препродават услуги посредници. Много е логично също както неограничения интернет който е ограничен, но си плащаш за неограничен.

  2. Айде

    Да добавите и малко покритие, а? Че сте до никъде (освен ако не се сравнявате с Булсат, дето въобще не можа и да стартира дори…)

  3. Bo

    Не ми трябва да покрива население, а територия. Това е мобилна мрежа, а не локален хотспот.

Коментар