64% от ИТ мениджърите искат хибриден облак

ИТ отделите трябва да играят ролята на посредник в предоставянето на услуги по заявка, за да стимулират ръста на бизнеса, сочи нов доклад на EMC, изготвен на базата на анкета сред 10 хиляди ИТ мениджъри от цял свят.

Тази необходимост, в съчетание с нарастващия разрив в навиците за използване на информационни технологии, стимулира интереса на ИТ специалистите към хибридния облак.

35% от анкетираните смятат, че техните организации нямат нужното ниво на квалификация и знания за постигане на успехи в приоритетни направления.

69% пък са на мнение, че обучението на ИТ персонала в използване на облачни и мобилни технологии, социални мрежи и големи данни ще бъде една от основните трудности за техните организации в следващите 1-2 години.

Предвид това, на преден план излизат автоматизацията и иновациите от рода на хибридния облак. Използването на хибридни облаци е нараснало с 9% от 2013 г. насам и в момента възлиза на 27% в световен мащаб.

64% от анкетираните са заявили необходимост от използване на хибриден облак, заради неговите гъвкавост и сигурност. 74% вярват, че повишената автоматизация на инфраструктурата е необходимо условие за ръст на бизнеса на компаниите.

Само 16% от ИТ мениджърите обаче са готови да поместят всяко приложение в публичния облак. Приложенията, които повечето анкетирани не искат да поместят в облака, са тези за финансово планиране (39%), управление на кадри (35%) и планиране на бизнес ресурси (32%).

Като цяло, организациите се отнасят позитивно към работата на ИТ отделите и използването на хибридни облаци – 75-79% от анкетираните очакват да получат конкурентно предимство от облака, мобилните технологии, социалните мрежи и големите данни.

Коментари по темата: „64% от ИТ мениджърите искат хибриден облак”

добавете коментар...

  1. xx

    50 Мастика + 50 мента = облак. Добавяш 50 текила и става хибриден облак. След 3 облака се качваш на 7-мото небе да администрираш бизнеса през LTE или Wi-Fi …

  2. dedun

    Ох, мале! Ама из Интернет от 2 години тече масирана и неспирна “облачна” маркетингова кампания!! Целта е ясна – услуга плащана ежемесечно, ако може и ежеминутно! Компаниите няма как да продават всеки месец софтуер, липсват идеи и иновации, пазара е задръстен, а потребителя отдавна има всичко необходимо! Мечтаят си за деня, в който всеки софтуер ще се ползва само под наеми ще носи сигурни парици! Спасението е в опен сорса, кикстарт кампаниите и донейшъна! Всеки плаща според възможностите си и така поддържа любимия софтуер!

  3. Ceco

    До Бай Танас….

    Бай Танасе , ми то твойто си е облак бе брато. Чист облак но прайвит, частен, собствен, личен или както още да го наречем ( според както го описваш ) И според мен си много прав да ползваш собствен облак. То не че е толкова трудно и скъпо. Малко повече занимавка но си струва когато искаш да си сигурен.И не че други не могат, ама много малко хора им се занимава, пък мноооого други не се и замислят въобще……

  4. Бай Танас на кюшето

    Аз без да съм ИТ , нищо че използвам PC от 1983 г. , не мога да еазбера защо трябва да си качвам бизнеса на Облак. и вси4ки данни и приложения? И без друго си влизам в моите сървъри от където си поискам. Да не говорм, е информациятя е дублирана по на 3 диска и отделно на ДВД. И 3 пренисими диска от по 4 Тб, които държа в трезор. А ценна информация ми е на ПС, които никога не са се докосвали до интернет.

  5. :-)

    Не, че нещо ама 90 % от ИТ менъджмънта идея си няма какво е това облак, камо ли хибриден 🙂

Коментар