Fujitsu и Panasonic създадоха съвместна компания Socionext

Socionext е резултат от подписаното на 31 юли миналата година споразумение между Fujitsu, Panasonic и DBJ

Socionext е резултат от подписаното на 31 юли миналата година споразумение между Fujitsu, Panasonic и DBJ

Две водещи японски компании, Fujitsu и Panasonic, създадоха джойнт венчър с финансовата подкрепа на Банката за развитие на Япония (DBJ). Новосъздадената компания Socionext обединява LSI подразделението на Panasonic и Fujitsu Semiconductor.

Socionext е резултат от подписаното на 31 юли миналата година споразумение между Fujitsu, Panasonic и DBJ. Съвместното предприятие ще се съсредоточи върху проектирането, разработката и продажбата на едночипови системи (SoC) с висока степен на интеграция. Самото производство ще бъде изнесено във специализирана фирма.

Компанията ще обедини ресурси от Fujitsu и Panasonic, вкл. технологии, интелектуална собственост и клиентска база, в областта на обработката и предаването на изображения и видео, както и технологии за високоскоростни оптични връзки.

Socionext ще действа независимо от компаниите-майки, но Fujitsu и Panasonic ще запазят статут на нейни партньори. DBJ ще поддържа финансово дейността на Socionext по създаване на иновативни устройства на базата на LSI и укрепването на позициите на новата компания на пазара.

Коментар