Телекомите обявиха стотици места за стажанти

И тази година много студенти ще имат шанс да проведат стаж и да започнат работа в големите телеком оператори в страната

И тази година много студенти ще имат шанс да проведат стаж и да започнат работа в големите телеком оператори в страната

Трите водещи телеком оператора обявиха тази седмица новите си стажантски програми за 2015 г. Стотици студенти ще имат шанс да натрупат опит в голяма компания и да потърсят реализация след завършване на образованието.

Виваком обяви 100 позиции за лятната си стажантска програма VivaJump. Младежите ще бъдат наети за период от три месеца. От компанията твърдят, че през 2014 г. близо 40% от стажантите са назначени след това на постоянна работа в различни дирекции.

Като част от лятната програма участниците в нея ще получат заплащане и социални придобивки, ще участват в специфични обучения и ще могат да подкрепят социална кауза. Успешно завършилите програмата ще получат препоръки и сертификати, които да им послужат за старт в кариерата пред бъдещи работодатели.

Мтел също даде старт на стажантската си програма под мотото „Експедиция Мтел”. Програмата е целогодишна, а професионалните направления, в които телекомът ще приема стажанти, са Маркетинг, Право, Информационни технологии, Финанси, Човешки ресурси, Телекомуникации и Корпоративни комуникации.

Телокомът приема средно по 60 стажанти всяка година, като статистиката показва, че една трета от тях биват назначени на работа след приключване на програмата. По време на обучението Мтел организира различни дейности и активности като тренинги, доброволчески тиймбилдинг и онлайн обучения.

Стажанти набира и Теленор – операторът, който придоби бизнеса на Глобул. Студенти от различни университети в страната могат да натрупат професионален опит в различни области: Регулации, Маркетинг, Финанси, Радио и телекомуникации, Връзки с обществеността, Обслужване на клиенти, Човешки ресурси и администрация и Информационни технологии.

Стажантската програма на Теленор ще стартира в началото на юли. Стажът в компанията е платен, като продължителността му е два месеца. Участниците ще работят по собствени проекти под ръководството на персонални наставници, ще се включат в обучение по презентационни умения и в специална въвеждаща програма, която ги запознава с компанията.

До момента в стажантската програма на Теленор са участвали повече от 400 студенти от български и чуждестранни университети, като близо една трета от тях впоследствие са започвали работа в компанията.

Коментари по темата: „Телекомите обявиха стотици места за стажанти”

добавете коментар...

  1. :o)

    и не само смешни заплати а и като продължиш (висше благоволение към стажант) си остават на същата смешна заплата с мизерно увеличение и така за неопределен период 🙂
    Браво на телекомите че осигуряват работни места 🙂

  2. Г

    Ще обявяват ми, като няма вече балами да им работят за смешните заплати които дават.

Коментар