IDC подготвя конференция за ИТ сигурност в София

IDC IT Security Roadshow 2015 в София ще разгледа глобални и регионални тенденции в развитието на информационната сигурност

IDC IT Security Roadshow 2015 в София ще разгледа глобални и регионални тенденции в развитието на информационната сигурност

Въздействието на технологиите от Третата платформа върху ИТ сигурността е водещата тема на конференция, която IDC организира на 26 март в столичния хотел Хилтън.

Третата платформа (мобилни приложения, облачни услуги, големи обеми от данни и бизнес през социалните мрежи) е едновременно средство за иновативни решения и източник на нови рискове, посочиха от анализаторската компания.

„Подходът към проблемите с ИТ сигурността през годините е бил относително еднообразен. Винаги казусът е свързван с появата на заплаха и откриване на подходящия продукт, който да я неутрализира. Но Третата платформа променя концепцията за сигурност – как тя се осигурява, разгръща и прилага”, коментира Чарлз Колоджи, вицепрезидент „Анализи в сферата на ИТ сигурността” в IDC.

По неговите думи, компаниите се стремят да разширят обхвата на мерките за сигурност чрез контрол върху достъпа до информация и използване на интелигентни системи за анализ на заплахите в опит да предвидят действията на атакуващите. Допълнително организациите търсят решения, които работят в синхрон с приложенията, които предпазват.

IDC IT Security Roadshow 2015 ще разгледа глобални и регионални тенденции в развитието на информационната сигурност. Анализатори от IDC, експерти от индустрията и държавния сектор ще представят реални примери и най-добри практики.

В частност, конференцията ще дискутира въпроси като управление на ИТ сигурността на инфраструктурата, сигурност и човешки фактор, сигурност и мобилност, метрики на сигурността, ценово-ефективни решения за инвестиране в ИТ сигурност, ефект от регулаторната защита на данни и др.

Специално внимание ще бъде отделено на следващата стъпка в сигурността – Третата платформа – и по-конкретно върху теми като големи данни и сигурност, преход от интернет на нещата към интернет на всичко, бизнес през социални платформи и размиващата се граница между публично и частно.

За баланса между ИТ сигурност и технологична трансформация на бизнеса ще говори Нели Вачева, управител на IDC България. Валери Борисов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ще представи националната стратегия за електронна идентичност.

ИТ бизнесът ще бъде представен на конференцията от компании като Check Point, Fortinet, Microsoft, SafeNet, Виваком, Асоциация Телекомуникации и др. Така например, Пьотр Чопик – консултант в Clico и Check Point, ще говори за сигурност в мобилна среда и контрол върху личните устройства, а Патрик Грилло – старши директор маркетинг решения във Fortinet, ще представи стратегически подход към комплексните заплахи.

Мобилността като новото работно място е темата, по която ще говори Георги Бучков, мениджър корпоративни решения в сферата на технологиите за изграждане на центрове за данни, частни и публични облачни инфраструктури в Майкрософт България. Тристепенният подход на SafeNet срещу пробиви в сигурността ще разкрие Ондрей Валент, регионален мениджър на компанията.

За новия стандарт ISO/IEC 27001:2013 – системи за управление на сигурността на информацията – ще говори Огнян Дренски, член на Борда на директорите на асоциация „Телекомуникации” и Директор в „Училище по бизнес компетенции”.

Даниел Креков, ръководител отдел ИТ Сигурност в Банка ДСК, ще изнесе лекция на тема тестовите атаки за отказ на услуга, а проф. д-р Георги Димитров, учредител на фондация Право и Интернет, ще коментира проекта на Закон за електронната идентификация.

Конференцията IDC IT Security Roadshow 2015 е отворена за фирми (срещу заплащане от 80 евро) и крайни потребители (безплатно), след предварителна регистрация.