Европа тръгва към единния цифров пазар

Европа трябва да се превърне в място, където всички граждани имат по-високо качество на живот както офлайн, така и онлайн, заяви Ева Паунова

Европа трябва да се превърне в място, където всички граждани имат по-високо качество на живот както офлайн, така и онлайн, заяви Ева Паунова

За да имаме завършен Единен цифров пазар в Европа, основната отговорност е на първо място в самите държави-членки и добрата новина е, че правителството на България продължава последователната си политика в тази посока, заяви eвродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП).

Стратегията за Единния цифров пазар бе обявена днес от заместник-председателя на ЕК Андрус Ансип. Предложението очертава 16 инициативи, обхващащи електронното управление, дигиталните умения, електронната търговия, телекомуникационния сектор, авторското право и свободното движение на информация.

Според Ева Паунова, светът, в който живеем, е цифров по подразбиране и всички ние трябва приемем цифровизацията като петата свобода на Единния цифров пазар.

„Имаме нужда от цялостен подход, който да гарантира мястото на Европа като световен икономически лидер в технологичния сектор. Преди всичко, Европа трябва да се превърне в място, където всички граждани имат по-високо качество на живот както офлайн, така и онлайн”, заяви българският евродепутат.

Като член на Европейския парламент, Ева Паунова ще работи по законодателните предложения, свързани с реализиране на Стратегията за Единния цифров пазар.

Стратегията включва набор от целенасочени действия (16 инициативи), които трябва да бъдат изпълнени до края на следващата година. Тя се основава на три стълба:

  • по-добър достъп за потребителите и предприятията до цифрови стоки и услуги в цяла Европа;
  • създаване на подходящи условия и равнопоставеност за развитието на цифровите мрежи и новаторските услуги;
  • максимизиране на потенциала за растеж на цифровата икономика.

Екипът по проекта за цифровия единен пазар ще постигне резултати по отделните дейности до края на 2016 г. С подкрепата на Европейския парламент и на Съвета цифровият единен пазар трябва да бъде създаден в най-кратки срокове.

Коментари по темата: „Европа тръгва към единния цифров пазар”

добавете коментар...

  1. Фофу

    А така ли било. Абе аз се чудя, че вече 2 дни по телевизията дават извънредни новини, че вече всички западни фирми търсят убежище в Русия, Северна Корея и Куба. И даже ЦЕРН го местели наполовина в Русия, наполовина в Северна Корея където било бъкано със супер обучен персонал. Лично Тим Бърнърс Лии е говорил с Путин и Кастро да уреди преместване на ICAN в Куба и Русия. И сървърите щели да бъдат местни разработки, че тия от изгнилия капитализъм пълен с тарамбуки вече не ги бивало за правене на сървъри.

  2. :o)

    Фофу нещо не си разбрал човече.
    Коментара на dedun си е съвсем на място.
    Европа застарява и се пълни с бежаЦи , мангали и тарамбуки, които не могат да четат и пишат а тия говорят за цифрова ера 🙂

  3. Фофу

    Хайде поредният комсомолски секретар дошъл надъхан след кварталното партийно събрание.

    Щом ви поробват в Европа, потърсете свободата в Русия, Северна Корея, Куба. Колкото по-бързо се изнесете толкова по-добре.

  4. Ван

    Фофу какви рубладжии те гонят сигурно прекалено много си правиш *****, което не ти се е отразило добре на здравето и ума.

    Зомбират, поробват и дебилизират хората в прости дигитали на които им втълпяват да ползуват и заплащат за неща, които не са им жизнено важни и нужни.

  5. Фофу

    Бодрите рубладжии също побързаха да пуснат платените си коментари.

  6. dedun

    Чиновниците редят бодри стратегии, докато тарамбуките щурмуват Европа, бързайки да се “включат” в цифровата ера и да “подсилят” Старата оглупяла госпожа!

Коментар