Siemens ще съкрати още 4500 служители

Тази година Siemens ще съкрати около 3,5% от персонала си

Тази година Siemens ще съкрати около 3,5% от персонала си в рамките на план за преструктуриране на бизнеса, който включва също инвестиции в R&D

Немският индустриален гигант Siemens обяви нови съкращения на работната сила. Компанията е постигнала споразумение с профсъюзите за съкращение на 4500 души, половината от които работят в Германия.

В началото на годината Siemens обяви, че ще съкрати 7400 служители в рамките на план за преструктуриране на бизнеса с цел минимизиране на негативните последствия от намаляването на световните цени на енергоносителите.

С новата вълна от съкращения, броят на освободените служители тази година ще достигне близо 12 000, което е 3,5% от целия персонал на Siemens, който възлиза на 343 000 души.

През четвъртото тримесечие на миналата година печалбата на немската компания намаля с 25%, а за последните 12 месеца акциите на Siemens поевтиняха с 15%.

Съкращенията не са единствената антикризисна мярка, която предприема Siemens. Компанията планира инвестиция от 100 млн. евро в R&D и избавяне от непечеливши активи, съобщи Комерсант.

Коментари по темата: „Siemens ще съкрати още 4500 служители”

добавете коментар...

  1. Beyond

    “4500 хиляди души” 🙂

Коментар