Огнян Траянов оглави структура на ООН у нас

Огнян Траянов е един от съоснователите на Българската мрежа на ГД на ООН и през последните години работи за изграждане на организацията

Огнян Траянов е един от съоснователите на Българската мрежа на ГД на ООН и през последните години работи за изграждане на организацията

Огнян Траянов, изпълнителен директор на ТехноЛогика, е новият председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Той, както и Националният съвет (НС), бяха избрани от Общото събрание на организацията.

Членове на Националния съвет са компаниите Овергаз, Софарма, КонтурГлобал Марица Изток 3, ТехноЛогика, Девня Цимент, Фондация „Помощ за благотворителността в България” и Висше училище за застраховане и финанси.

Огнян Траянов е един от съоснователите на Българската мрежа. През последните 5 години като член на НС, той работи за изграждане на организацията, консолидиране на желанията и вижданията на членовете й и дефиниране на нейните стратегически цели и проекти.

„Визията ми за развитието на Българската мрежа на ГД на ООН е тя да продължи да бъде не само ретранслатор на принципите на Глобалния договор, а творчески да ги адаптира към нуждите на нашето общество. Ние няма да се съсредоточаваме върху това да сме представител на България в Глобалния договор, а ще бъдем част от него и ще споделяме своите добри практики”, коментира Траянов.

По неговите думи, Българската мрежа доби идентичност чрез своите проекти – „значими, силни и разпознаваеми”. „Колективните ни проекти създават добавена стойност за компаниите и техните служители и ние ще продължим да ги развиваме”, допълни Траянов.

Българската мрежа обединява 28 членове, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото. Проектите и инициативите, които се реализират към настоящия момент, са „Гордея се с труда на моите родители”, „Стаж@bg”, Световен ден на околната среда и „Отговорният избор”.

Коментар