Всеки бизнес е застрашен от DDoS атаки, защита има

DDoS атаките са лесни за изпълнение, което ги превръща в страст за хакерите

DDoS атаките са лесни за изпълнение, което ги превръща в страст за хакерите

Eдна от най-големите заплахи както за обикновения информационен сайт, така и за големите онлайн магазини или платформи за търговия са т.нар. DDoS атаки или атаки за отказ от услуга. Размерът на най-голямата атака от този тип до момента е 334GBps, а компанията-жертва може да загуби милиони долари за няколко минути. Замисляли ли сте се какви биха били последствията за вашия бизнес? Чувствате ли се достатъчно информирани и подготвени, за да избегнете такава атака?

Същност на DDoS атаките – заплахи и тенденции

DDoS атаките причиняват спиране на достъпа на целевите потребители до важна информация или до определен сайт. Този вид атаки са лесни за изпълнение, което ги превръща в страст за хакерите.

Атаките за отказ от услуга продължават да растат по обем, като през първата четвърт на 2015 г. са засечени 57% повече DDoS атаки спрямо същия период за 2014 г., сочи проучване на Akamai. Ужасяващите 140 часа (или около 6 дни) е продължила най-дългата DDoS атака, засечена през първата четвърт на 2015 г., a онлайн играта League of Legends се е сблъскалa с 21 атаки в рамките на 3 месеца.

Проучване на Securelist сочи, че броят на страните, в които са регистрирани атаки през 2015 г., е 76, спрямо 66 през 2014 г. Всичко това води до заключението, че размерът на този вид атаки расте всеки ден и бизнесът е длъжен да вземе предпазни мерки.

До какво може да доведе една DDoS атака

Всеки бизнес е застрашен от DDoS атака, независимо дали се занимава с онлайн търговия или развива новинарски сайт. Последствията от атаката могат да бъдат много сериозни: финансови загуби, срив на репутацията, загуба на клиенти и кражба на конфиденциални данни.

Финансови загуби. Загубата на приходи варира според индустрията, в която работите, но най-застрашени са организациите, които зависят от интернет, за да управляват бизнеса си. Често срещана практика е атакуващите да планират часа, в който да направят атаката, за да максимизират загубите.

Срив на репутацията. Добрата репутация е много важна за всяка фирма и загубата на доверие от страна на клиентите може да доведе до сериозни загуби. Още повече, процесът на възвръщане на доверието на клиентите и медиите е дълъг и изисква много усилия. Представете си, че искате да прочетете водеща новина, но новинарският сайт, в който обикновено влизате, не се отваря. Може да се откажете да посещавате този сайт, нали? Така мислят и вашите клиенти, независимо от типа на бизнеса ви.

Загуба на клиенти. Бързият достъп до информация е едно от най-важните неща за онлайн клиентите. Проучване на Microsoft сочи, че е по-малко вероятно за клиента да посети определен сайт, ако е по-бавен от този на конкурентите си с повече от 250 милисекунди, а какво да кажем, ако сайтът изобщо не се зарежда.

Кражба на конфеденциална информация. При изтичане на секретна информация, клиентът може да съди компанията, ако докаже, че това се е случило в следствие на DDoS атака.

Има ли решение?

Решение има и за да избегнете тези страховити последици, можете да се възползвате, например, от предложението на хостинг компания ICN.Bg. За своите клиенти тя избира последно поколение оборудване на водещия производител Radware. Чрез него ICN.Bg дава 99,99% защита от DDoS атаки на мрежово ниво.

Технологията Radware Defense Pro защитава от даунтайм на мрежата и приложенията, аномалии в мрежата, кражби на конфеденциална информация и други кибер атаки

Технологията Radware Defense Pro защитава от даунтайм на мрежата и приложенията, аномалии в мрежата, кражби на конфиденциална информация и други кибер атаки

Radware Defense Pro представлява не само най-висок клас оборудване, но и предлага функционалности, по които конкурентите му значително отстъпват, категорични са от доставчика. На сайта на ICN.BG е достъпна подробна информация за решението Radware Defense Pro.

Тази усъвършенствана технология защитава от даунтайм на мрежата и приложенията, аномалии в мрежата, кражби на конфиденциална информация и други кибер атаки. За
максимален ефект, Defense Pro работи на два пласта – мрежово ниво и ниво приложение.

Специализираната система Defense Pro е подходяща за всякакъв вид бизнес, който не може да си позволи да има даунтайм, сайтове на политически партии, новинарски сайтове, сайтове на банки, всеки вид приложение, от което посредством атака може да бъде извлечена чувствителна информация.