AV-Test посочи Eset за най-добър мобилен антивирус

Eset NOD 32 Mobile Security открива 100% от образците на зловредни програми

Eset NOD 32 Mobile Security открива 100% от образците на зловредни програми

Мобилните автивируси на Eset, Лаборатория Касперски и Norton показват най-добри резултати при изпитанията на AV-Test с Android устройства, става ясно от доклад на реномираната лаборатория за месец май.

Софтуерът Eset NOD 32 Mobile Security за смартфони и таблети е най-добър в сравнителните тестове на 25 антивирусни решения за мобилни устройства под управление на Android.

Тестовете са проведени с последните версии на продуктите, с настройки по подразбиране, достъп до облачните услуги на разработчиците и възможност за зареждане на обновления.

Изследвана е ефективността на откриване на зловредни програми (общо 2741) в продължение на четири седмици. Оценявани са също потребителски характеристики като производителност и брой на лъжливи сработвания при инсталиране на 1969 легитимни приложения от Google Play и 977 от други каталози. За предимство е считано наличието на допълнителни компоненти за защита.

Eset NOD 32 Mobile Security показва максимално ниво на откриване на мобилни заплахи – антивирусът открива 100% от образците на зловредни програми, при среден показател 99,5%.

Същият резултат постигат и мобилните антивируси Kaspersky Internet Security и Norton Mobile Security. Продуктите avast! Mobile Security и Bitdefender Mobile Security откриват по 99,9% от образците на зловреден софтуер, а показателят на AVG AntiVirus Free е 98,2%.

За удобство на използване Eset получава най-високата оценка – 6, заради слабото влияние на антивируса върху заряда на батерията и скоростта на работа на устройството, както и заради минималния обем генериран трафик. Важно предимство е отсъствието на лъжливи сработвания при работа с Google Play и други онлайн каталози.

Същата висока оценка за удобство получават Kaspersky Internet Security, Norton Mobile Security и Bitdefender Mobile Security, докато avast! Mobile Security има 5,5 точки, а AVG AntiVirus Free – 5 точки.

Що се отнася да допълнителната функционалност, AV-Test оценява високо поддръжката в Eset на функция за търсене на изгубени смартфони и таблети. Отбелязва се също управлението на входящите позвънявания, филтрирането на съобщения, защитата от фишинг и зловредни сайтове.

Коментар