Четецът Inoreader изненада на „Български награди за уеб”

Inoreader е „четец на съдържание”, който еволюира отвъд стандартното ползване на RSS

Inoreader е „четец на съдържание”, който еволюира отвъд стандартното ползване на RSS

Приятната изненада на тазгодишното издание на конкурса „Български награди за уеб” е четецът на съдържание Inoreader. Иновативният проект спечели три награди – за „Мобилен сайт или приложение”, „Сложен за реализация проект” и „Уеб сайт на една страница”.

Inoreader е платформа, която позволява съдържанието да идва директно при потребителя, като пести време за търсене на най-новата информация. Разработчиците го наричат „content reader” – „четец на съдържание”, защото еволюира отвъд стандартното ползване на RSS и позволява използване на съдържание от социалните мрежи, мониторинг на ключови думи, автоматизация, запазване на съдържание навсякъде от мрежата и много други.

Мтел и Телерик са сред големите победители в седмото издание на конкурса, организиран от Българската уеб асоциация и с участието на 102 проекта на 45 фирми. Екипът на телекома отнесе със себе си четири приза – в категориите „Услуги”, „Мултискрийн решение”, „Видео за уеб” и „Социално отговорен проект”, а Телерик победи в категориите „UX и ползваемост” и „Уеб проект на годината”.

С шест награди си тръгна дигитална агенция eDesign – за Уеб агенция на годината, както и в категориите „Държавни институции и НПО”,  „Графика и дизайн”, „Електронна търговия”, „Мултискрийн решение” (където сподели първото място с Мтел) и за кампания в социалните мрежи.

Наградата за Интернет маркетинг агенция на годината отиде при Knoway, а за Дигитален проект на публиката – при BG-Guide (Българският пътеводител) на The Mags.

Сред останалите победители са още Софтуерен университет в категория „Култура, образование, изкуство”, Goodlife.bg в категориите „Медии” и „Е-бизнес”,  както и Студио Х Креатив в категориите „Услуги”, „Продукти” и „Мултискрийн решение”.

„По всеобщо мнение на журито, нивото на участниците през тази година е значително по-високо, в сравнение с предишни издания. Другата добра новина е наличието на много иновативни проекти, които показват, че българското онлайн пространство се развива в синхрон с най-новите световни тенденции”, коментира Борислава Христова, председател на УС на Българската Уеб Асоциация.

Коментар