iOS e хегемон в богатите страни, Android – в бедните

Проникването на Android и iOS по света зависи силно икономическото състояние на съответната държава

Проникването на Android и iOS по света зависи силно от икономическото състояние на съответната държава

Степента на проникване на мобилните платформи Android и iOS силно зависи от икономическото състояние на отделните държави. Това се потвърждава от скорошно изследване, публикувано в The Register.

Като цяло, Android доминира в света – четири от всеки пет продадени смартфона работят под управление на гугълската ОС. Делът на платформата обаче варира в различните страни.

Така например, в бедни страни като Египет, която е на 98-мо място в света по БВП на глава от населението, Android има дял от 92%. В Индия (124-та по БВП на човек) проникването на платформата е 89%.

И обратно, в богатите страни доминира iOS. Например, 80% от потребителите на смартфони в Тайван (19-та в света по БВП на глава от населението) използват iOS, а в Дания, Швеция, Норвегия и Австралия делът на епълската платформа е 60%.

iOS доминира категорично в десетте най-богати страни в света. Apple получава огромни приходи от водещите 30 икономики с най-висок БВП на глава от населението.

Коментари по темата: „iOS e хегемон в богатите страни, Android – в бедните”

добавете коментар...

  1. Ойларипи

    И милион пъти да повтаряш глупавата мантра – ефект няма да има, най-много насмешка над глупостта… Когато хардуера и софтуера са под контрол, ефекта е осезаем. При Епъл двете са в твърд синхрон. Стабилността и сигурността, най-вече са причина за подобна степен на разпространение. Има и още фактори, но изказвам тези в противовес на андроидската шарения. Между тях е Уиндоус – поне е ясно дефинирана платформа, макар и да я пускат на различни хардуери. което е своодно е ала циганско, което е с пари и подкрепа е богаташко и не е за паплачта – подобно са скъпите коли. Натоварени с екстри, поддръжки – висока цена. така е и в ремонта им – само от най-специализирани сервизи, които отговарят на тежки условия! А гараж-фирмите – за таратайките и балъците!

  2. :o)

    100 пъти съм го казвал и пак ще го кажа.
    Без зомбираните щати, делът на Епъл е мижав и нищожен в света.

Коментар