Facebook обеща „телепортация” до 10 години

Телепортацията е една от най-мечтаните възможности пред човека, която познаваме засега само от научно-фантастичните филми.  Дали и кога телепортирането ще стане реалност е тема на много научни спорове, но Facebook обещава скорошно развитие по тази тема.

За своеобразна революция в човешките възможности загатва социалната мрежа в срок до 2025 г., пише BusinessInsider.com По думите на техническия директор на Facebook Майк Шрьофър, компанията планира да създаде устройство, което ще позволи на потребителите да бъдат на всяко всяко място, което пожелаят.

Не става въпрос за физическо преместване. Идеята стъпва на шлема за виртуална реалност OculusRift и по-точно на негов приемник от следващо поколение. Шрьофър твърди, че бъдещите подобни устройства ще могат да въздействат на нашите усещания, така че да повярваме, че виртуалният свят е реален.

За да реализира идеята си в живота, Facebook работи усилено в три направления. Първо, потребителят във виртуалния свят трябва да може да вижда не само другите, но и себе си. Второто направление се свежда до реалистична имитация на окръжаващата среда с най-малките детайли – от осветлението до физически свойства на обектите.

На трето място, технологията трябва да позволи на потребителя лесно да създава собствени светове. Да повярваш в своите фантазии е много по-лесно, отколкото да се вживееш в чужди, поясняват от Facebook.

В следващите десет години човечеството ще види как идеята на Facebook се превръща в реалност, благодарение на развитието на технологиите. Подобно бъдеще вероятно е примамливо за мнозина, но несъмнено буди и тревога за възможните последствия.

Коментари по темата: „Facebook обеща „телепортация” до 10 години”

добавете коментар...

  1. уа

    Зукера ще е умрял докато се развият достатъчно технологиите и тогава никой няма да си спомня какво е било това фейсбоклук

  2. оооо!!!!

    аквариума обещава на рибките телепортация от аквариума до тоалетната чиния и отам в реката

Коментар