YouTube добави поддръжка на виртуална реалност

VR възможностите на YouTube са разработени за шлема Google Cardboard

VR възможностите на YouTube са разработени за шлема Google Cardboard

Поредно обновление на YouTube дава възможност за възпроизвеждане на видео, записано специално за устройства за виртуална реалност. Новата функционалност е налична като в уеб-версията на видео портала, така и в мобилното приложение.

YouTube приложение за Android с поддръжка на виртуална реалност (VR) вече е достъпно за сваляне от онлайн каталога Google Play. В момента броят на VR клиповете е ограничен, но списъкът ще набъбва постепенно. Създаден е специален раздел VR Videos, достъпен свободно за всеки потребител.

VR възможностите на YouTube са разработени за шлема Google Cardboard – това е устройство за виртуална реалност, направено от картон и най-достъпното като цена на пазара. В него се слага смартфон и след това целият пакет се поставя на главата.

Предвидена е също възможност за гледане на обикновени видео клипове с помощта на шлем за виртуална реалност. За целта от менюто трябва да се избере опция Cardboard. Но стандартните двумерни клипове по подразбиране не са подходящи за VR устройства, така че преживяването няма да е пълноценно.

Коментар