WordsEye – преобразува реч в 3D изображения

WordsEye може да се пригоди за изучаване на чужди езици и повишаване на грамотността

WordsEye може да се пригоди за изучаване на чужди езици и повишаване на грамотността

Стартираща компания създаде приложение WordsEye за уеб и мобилни устройста, което превръща произнасяни фрази в триизмерни изображения. Например, ако потребителят иска да види слон, трябва да каже на приложението фраза с тази дума.

Идеята на разработчиците е програмата да се използва като инструмент за предварително 3D моделиране или като услуга за фенове. В друг сценарий WordsEye може да се пригоди за изучаване на чужди езици или за повишаване на грамотността.

Всички изображения, създадени в програмата, могат да се съхраняват в галерията на приложението или да се изпращат директно в социалните мрежи. В основата на WordsEye стоят технологии за тагване на речеви конструкции и анализ на контекста на всяка дума.

За конвертиране на данните във формат, разбираем от компютъра, се използва синтактически анализ, след който се създава крайното изображение.

В момента WordsEye е достъпно за бета тестване на официалния сайт на проекта. По-късно технологията ще заработи като уеб услуга, както и под формата на приложение за Android и iOS платформи.

Демо: WordsEye

Коментар