Veritas откри представителство в България

Зорница Сачкова ще координира връзките между Veritas, нейните партньори и клиентите

Зорница Сачкова ще координира връзките между Veritas, нейните партньори и клиентите

Лидерът в областта на информационния мениджмънт Veritas откри свое представителство в България. За развитието и координацията на бизнеса на компанията у нас ще отговаря Зорница Сачкова – мениджър „Бизнес развитие и партньорства”.

Решенията на Veritas се предлагат на българския пазар от 2010 г. насам от компанията APCOM Ltd., която ще продължи да бъде единствен дистрибутор за страната и да предоставя пред-продажбени, лицензионни и търговски консултации на партньорите.

„Възнамеряваме да продължим да инвестираме и развиваме бизнеса си в България. Вярваме в потенциала на пазара и опита на професионалистите тук”, заяви Василе Аникулаесей, регионален мениджър на Veritas.

Портфолиото на Veritas включва решения, които помагат на компаниите да оптимизират работните процеси, като идентифицират, съхранят и използват полезната информация за свои бъдещи бизнес цели. В световен мащаб, 86% от най-големите компании в класацията Fortune 500 използват услугите на Veritas.

В България и региона компанията ще поддържа пазара за услугите си чрез активни инвестиции в продажби и технически ресурси, както и в регионални центрове за телепродажби.

Зорница Сачкова, която има 17-годишен професионален опит на ИТ пазара, ще управлява развитието на бизнеса на компанията в страната и каналите за продажба, като ще бъде директната връзка между клиентите, партньорите и Veritas.

Базирана в Маунтин Вю, Калифорния, Veritas доставя решения за архивиране и възстановяване на информация, управление на непрекъсваемостта на бизнес процесите, управление на информацията и нейното съхранение. Продуктите на компанията са разделени в две основни направления – решения, които гарантират наличност на информацията, и решения за анализ на информацията.

Първата категория продукти осигурява на потребителите достъпност до необходимите им данни по всяко време независимо къде се съхраняват. Решенията от втората категория помагат на компаниите да анализират и осъзнаят информацията, която притежават, да се поучат от нея и да използват наученото за взимане на по-добри решения.

Количеството информация в световен мащаб расте бързо, като до 2020 г. се очаква да достигне 44 зетабайта. В резултат, управлението на данните, които компаниите и организациите събират и съхраняват, се превръща в огромно предизвикателство.

Предстоящи промени в законодателството на ЕС относно данните предвиждат по-строги мерки, включително и сериозни глоби за тези, които не ги спазват. Veritas обединява сили с партньорите си, за да подкрепи компаниите и организациите в това предизвикателство.

Коментар