Aegis – блокира следеното в Windows 7, 8 и 10

Aegis е лесен за използване блокиращ скрипт на следенето в Windows 10, дори и за начинаещи потребители

Aegis представлява лесен за използване скрипт за блокиране на следенето в Windows 10

Aegis е полезна програма за потребители, които не желаят да ги следи операционната система. В частност, Aegis блокира телеметрията и събирането на данни в Windows 7 и 8/8.1, а също така забранява заявките за обновяване в Windows 10.

Известно е, че в Windows 10 има вградени телеметрични характеристики, което не се харесва на много от потребителите. Освен това Microsoft пусна някои обновления на Windows 7 и 8/8.1, които включват функции за проследяване на потребителското поведение с цел подобряване на работата със системата.

Нещо повече, Windows 10 се показва като препоръчителен ъпдейт в по-ранните версии на операционната система. Затова не е изненадващо, че все повече разработчици създават софтуерни инструменти за блокиране на телеметрията, предотвратяване на събирането на данни и ъпгрейдите до Windows 10.

Aegis представлява Windows скрипт, който пуснат на Windows 8 и 7, забранява функциите за следене и блокира заявките за ъпгрейд до Windows 10. Не са необходими никакви действия от страна на потребителя, но скриптът трябва да се изпълни с администраторска привилегия, за да влязат всички промени в сила.

Препоръчително е също преди изпълнение на програмата да бъде създадена точка на възстановяване и да се направи бекъп, тъй като Aegis подменя системната конфигурация и при подобна операция съществува риск от нарушаване на работата на Windows.

Aegis забранява най-напред GWX, SkyDrive, Spynet, WiFi Sense и други телеметрични характеристики, както и директорията за даунлоуд на файловете на Windows 10. На следващ етап програмата забранява планираните Windows задачи и отдалечения регистър и блокира някои хостове, за които е известно, че изпращат данни обратно към Microsoft.

Важно за потребителите също така е идентифицирането на инсталираните телеметрични ъпдейти на Windows и възможността да ги деинсталират един по един или да конфигурират системата автоматично да скрива ъпдейтите, които нарушават неприкосновеността на потребителите.

Aegis не блокира напълно Windows Update, а само автоматичните ъпдейти. Освен това Windows започва да информира потребителя за наличните ъпдейти преди да ги зареди и инсталира. Aegis е лесна за използване от всеки, вкл. от начинаещи, но трябва да се внимава, защото някои действия могат да бъдат необратими.

Даунлоуд: Aegis

Коментари по темата: „Aegis – блокира следеното в Windows 7, 8 и 10”

добавете коментар...

  1. User

    Винаги е имало и има не една две, а много алтернативи да НЕ се ползва Windows.
    Много са се развили нещата около Linux в подобрения за потребители, които не трябва да са супер експерти, за да ползват отворените и свободни системи.

  2. Anonymous

    Окаяна работа. Постоянни опити за ремонтиране на умишлените дефекти на нещо безнадеждно неремонтируемо. Цялата ОС е за коша, да му мислят тези, дето нямат алтернатива…

Коментар