Бош пусна собствен IoT облак за уеб услуги

Бош и клиенти на компанията вече ползват решения и разработват проекти, базирани на платформата IoT Suite

Бош и клиенти на компанията вече ползват решения и разработват проекти, базирани на платформата IoT Suite

Немската компания Бош пусна собствен облак за уеб-базираните си услуги. Чрез него компанията ще доставя разнообразни приложения за свързана мобилност, свързана индустрия и свързани сгради.

Първият облак за „интернет на нещата” (IoT) се намира в Германия и предлага всичко за свързания свят от един доставчик, съобщиха от компанията, която твърди, че единствена в света развива дейност и на трите нива на IoT.

Бош разработва ключови технологии за свързаността като сензори и софтуер, както и нови услуги на тази основа. IoT облакът на компанията включва техническа инфраструктура, платформа и софтуер.

Като начало доставчикът ще го използва за вътрешнофирмени решения. От 2017 г. облачните услуги ще се предлагат от Бош и на други компании.

Разполагането на IoT облака в Германия е добре обмислено решение. „Много компании и потребители твърдят, че от опасения за сигурност се въздържат от използване на облачнирешения за свързаност. IoT облакът на Бош е отговорът на тези колебания”, поясниха от компанията.

Бош управлява IoT облака от собствения си компютърен център край Щутгарт. „Потребителите искат да са сигурни, че данните им са защитени и са на сигурно място. Германските и европейските закони за защита на данните осигуряват фундаменталната юридическа рамка”, подчертават от Бош.

Софтуерното ядро на IoT облака на Бош е платформата IoT Suite. Тя идентифицира всички обекти, свързани с интернет, управлява обмена на данни и поддържа разнообразни услуги и бизнес модели. Управлението на големите данни (Big Data) дава възможност за анализ на огромни информационни масиви.

В IoT Suite могат да се заложат правила за автоматизирани решения – напр. при разпознаване на износени машинни компоненти да се задейства превантивна профилактика на оборудването.

Бош и клиентите на компанията вече ползват много решения и разработват проекти, базирани на тази платформа. В момента IoT облакът свързва над 5 милиона устройства и машини.

Коментари по темата: „Бош пусна собствен IoT облак за уеб услуги”

добавете коментар...

  1. :o)

    Нещо забелязвам че IoT е станал OurClosedNet of things, ама наляво и надясно се тръби за облаци и интернети на нещата 🙂

Коментар