Siemens доставя 74 метровлака на Рияд

Мотрисите на Siemens се проектирани специално за екстремния климат в Саудитска Арабия

Мотрисите на Siemens се проектирани специално за екстремния климат в Саудитска Арабия

Siemens ще достави 74 метровлака Inspiro на Рияд, в рамките на най-големия проект за масов градски транспорт в света – 6 линии с обща дължина 175 километра.

Поръчката за Siemens включва метровлакове, електрификационна система, сигнализация и комуникационно оборудване за безпилотно управление за линии. Още през 2013 г. компанията бе избрана от Комисията за градско развитие (органът, отговарящ за развитието на града) да изпълни част от проекта на стойност около 1,5 милиарда евро.

Първият метровлак в момента преминава изпитания за екстремни условия в климатичeн въздушен тунел във Виена. През пролетта предстоят динамични изпитания в центъра на Siemens във Вилденрат, Германия.

Метровлаковете имат изцяло алуминиев корпус и са проектирани да се движат по стандартно междурелсие със скорост до 90 км/ч. Конфигурациите с 2 и 4 вагона са изработени по специален начин, вземайки под внимание характерните особености на климата в Саудитска Арабия.

Предвидена е по-мощна климатична инсталация, способна да осигури нужния капацитет за охлаждане при екстремно топло време. Също така талигите, тяговите двигатели, спирачките и вратите са снабдени със специални елементи, които предотвратяват проникването на пясък.

Инвестицията в инфраструктурата на Рияд цели да реши местния проблем с трафика, който възникна, след като населението на бързоразрастващия се град нарастна двойно спрямо 1990 г. и вече достига над 6 милиона души.

Коментари по темата: „Siemens доставя 74 метровлака на Рияд”

добавете коментар...

  1. =

    Ами Аллах е дал на едни пари, на други акъл, не трети уста и т.н

  2. dedmin

    А аллах какво казва за сделката?! Как тъй “неверниците” ще правят влакове, а “правоверните” дето бият чело по пет пъти на ден нямат акъл и за една топлийка?!

Коментар