Pixelitor – компактен редактор на изображения

Въпреки огромните възможности, Pixelitor заема само няколко мегабайта дисково пространство

Въпреки огромните си възможности, Pixelitor заема само няколко мегабайта дисково пространство

На всеки потребител днес се налага да обработва изображения, предвид широката достъпност на цифровите камери и смартфоните с вградени камери. Докато професионалните програми за тази цел са скъпи и сложни, то начинаещите потребители имат избор на напълно достъпни и лесни за използване приложения.

Pixelitor предлага възможности, сравними с тези на професионалните продукти, но в една по-дружелюбна среда. Програмата поддържа многослойна обработка, като всеки слой може да има специфични настройки на цвят, контраст и други параметри.

Слоевете могат да се обединяват и дублират, както и да се формират от различни селекции. Известен недостатък е това, че слоевете не могат да се съхранят, след като приключи обработката на изображението и то бъде експортирано. Полезна е опцията за съхраняване на изображения с прозрачен фон в PNG формат.

Що се отнася до настройката на цветовете, Pixelitor предлага внушителен набор от възможности. От нивата на оттенък и насищане до баланса на цветовете и яркостта приложението може да подобрява снимките по различни начини. 

Същото важи за ефектите и филтрите, налични за прилагане към изображенията. Достъпни са най-различни опции и настройки за постигане на желания резултат. И всичко това – безплатно, тъй като Pixelitor се разпространява свободно, като проект с отворен код.

Въпреки огромните възможности, които предлага, Pixelitor заема само няколко мегабайта дисково пространство. Нещо повече, този софтуер може да се ползва и като портативно приложение, т.е. на флашка от всеки компютър.

Даунлоуд: Pixelitor

Коментар